Att ha firat mors dag och varit på Megaloppis.

 
 

megaloppis 001

 

megaloppis 002

 

megaloppis 003

 
 

Idag har jag ju varit i Göteborg. Och ni som följer mig på Instagram (@annastormphoto) har fått en sneakpeak på vad som kan vara det häftigaste jag varit med om. Idag har jag och mamma nämligen tillbringat hela mors dag med att gå på Megaloppis i Majorna. H-e-r-r-e-g-u-d. Det var människor och kläder och prylar och kaffe och hemgjorda kakor och möbler och musiker precis överallt.

 

Jag fick första tipset om den årliga Megaloppisen i majorna för flera år sedan men har liksom aldrig kunnat åka dit och gå på den – förrän idag. Och vi slog två flugor i en smäll och firade mors dag och gick på megaloppis samtidigt. Och det kan ha varit det bästa beslutet på länge. I Göteborg sken solen från en klarblå himmel och mamma var sommarfin i turkosblå klänning och det där leendet som alltid smittar av sig. Och vi visste nog inte vad vi väntade oss när vi klev av spårvagnen vid Stigbergstorget och började fingra igenom de första ställningarna med kläder. Det tog liksom aldrig slut.

 
 

megaloppis 005

 

megaloppis 004

 

megaloppis 006

 
 

Och alltså, jag älskar sånt här. Älskar när man får känna sig som om man befinner sig utomlands fastän man bara är 9 mil hemifrån. Älskar initiativet med megaloppis som för med sig så många bra saker. Inte nog med att vi hjälper varandra att återvinna, människor får samtidigt rensat i sina förråd och får tjäna en slant på det och vi besökare kan göra helt otroliga fynd för inga pengar alls. Här fanns verkligen ALLT. Oavsett om du ville köpa en 1,5 meter långt gosedjur i form av en tiger, en grymt snygg matta från House Doctor, en vippig 60-tals klänning, ett skrivbord i retrostil eller bara köpa massor av hemgjorda kakor eller grillade piroger. Och någonstans är jag faktiskt glad över att jag inte tog bilen utan tåget till Göteborg. För herregud, jag kunde ju köpt med mig halva stan hem annars.

 

Men förutom att fynda och äta nybakta kanelbullar och strosa runt i solen med världens bästa mamma var nog höjdpunkten ändå alla människor. Jag älskar att befinna mig i dessa folkvimmel. Här finns alla typer. De tjocka, de smala, de med dreadlocks, de utan hår alls, de med strikta kläder, de med knasiga kläder, de som pratar tyska, arabiska eller svenska. Människor som alla samlas och möts. De är så jäkla fint. Och överallt var de leenden och skratt och prat och par som gick tillsammans och bar pinnstolar de nyss fyndat för en tia eller barn som glatt lekte med nya leksaker som de bytt mot något de tröttnat på.

 
 

megaloppis 007

 

megaloppis 008

 

megaloppis 009

 

megaloppis 010

 

megaloppis 011

 
 

Ja, megaloppis.

 

En söndag tillsammans med världens bästa mamma och en söndag där solen försiktigt gjort mina axlar röda och en utomlandskänsla som gjort själen lyckligare.

 

Jag längtar redan tills nästa år.

 
 

Klänning – Selected femme (finns HÄR)
Loafers – Esprit
Väska – Accent
Solbrillor – Åhlens

 
 

signatur

 
 

4 kommentarer till “Att ha firat mors dag och varit på Megaloppis.

  1. Vilken kul grej att göra på morsdag! Det ska jag nog komma ihåg till nästa år, att göra något med bara mor.
    Och du, så fin du var idag!

  2. Åh, det ser ju underbart ut! Är så ledsen att jag missade den i år, får se till att gå på den nästa år istället 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg