Duktiga-flickan-syndromet.

 
 

rosor 001

 
 

Innan jag gick hem från jobbet idag skrev jag en lista på allt som måste göras innan jag går vidare till nästa arbetsplats. Alltså jag dog. Det är liksom nu man undrar vad som egentligen hände med alla experiment på kloning och fåret Dolly? Jag känner att jag liksom hade behövt de där forskarna just nu som klonade mig till 3, eller nej 4. Då kanske jag hade hunnit med allt.

 

Och listan som blev ungefär 11 sidor längre än vad jag hade föreställt mig får mig faktiskt att bli lite stressad och hjärtat går sådär onödigt fort. Det är duktighets-syndromet inom mig. Duktigheten som säger att jag minsann borde fixa det här, borde få klart allt, borde visa att jag är den bästa de någon anställt, borde kunna erbjuda mig att jobba dygnet runt och framförallt; jag borde kunna detta själv.

 
 

rosor 003

 

rosor 002

 
 

Men det gör jag inte. Inte på länga vägar. Och att be om hjälp sitter så långt inne i mig, jag gör nästan aldrig det. I resultatet på ett av personlighetstesterna de gjorde på mig innan jag fick beskedet om det nya jobbet sa de ”det syns här att du har ovanligt hög kan-själv-känsla, stämmer det?”
 
OM det stämmer.

 
 

Men nu får jag alltså be om hjälp. Och jag hoppas den kommer. För jag vill också njuta fritid och dofta på rosor och få lite lägre puls inför sommaren.

 
 

signatur

 
 

7 kommentarer till “Duktiga-flickan-syndromet.

  1. Jag har också varit dålig på det där, att söka hjälp…eller är fortfarande det. Inte lätt men väldigt viktigt. Kram

    1. Ja, rackarns synd att man alltid ska vara så envis 😉
      Men det är något att jobba på och något som förhoppningsvis bara blir bättre o bättre. Kramar

    1. 🙂 jobbet är som webredaktör och PR-ansvarig. Kommer kunna berätta mer om tjänsten efter att jag börjat ♥

  2. Du måste ta det lugnt, ta det från en som redan har bränt ut sig. Jag har också duktiga-flickan-syndromet och det måste vi vara försiktiga med för det blir vår död. Var rädd om dig och våga fråga om hjälp!
    Kram

    1. Ja, man måste lyssna på sin kropp. Det är inte lönt att bränna ut sig bara för att någon annan vill att man ska jobba ihjäl sig typ. Nej, människan och magen går alltid före jobb. alltid.
      Tack för dina fina ord och kram ♥

  3. det finns inget bra med att vara en duktig flicka. istället puschar man sig själv till gränser som inte alls är bra för en. man måste våga lita på att good enough verkligen är good enough!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg