En lördagskväll i Skövde.

 
 

pinchos 001

 
 

I lördags kväll var det ju överraskningsdags! ordnat av mamma. Och just överraskningar är i särklass det bästa jag vet. Och det spelar ingen roll i hur stor eller liten omfattning överraskningen är. Det kan vara allt från en uppdukad middag när man kommer på besök till storslagna upplevelser eller dagsutflykter. Att liksom för en liten stund släppa kontrollen och gå utanför sina egna ramar får det att pirra till i magen likt en nyförälskelse och en känsla som både är beroendeframkallande och ny på en och samma gång.

 

Och de som står mig allra närmast vet hur mycket jag älskar överraskningar, inte minst min fantastiska mamma som är den allra bästa på att ordna just dessa. Och i lördags? I lördags fick jag i uppdrag att klä mig fint och sedan sätta mig i bilen. Och så körde vi iväg. Jag och mamma och mammas sambo som också hade fått klädkod finklädd och som satt i framsätet och var förväntansfull, han också. Men han med en gnutta obekvämhet i kroppen. Vissa människor är bara så, de kan liksom inte slappna av till 100% när de låter någon annan helt planera den kommande stunden. Jag? Jag var som ett barn på julafton. Satt i baksätet och kikade ut över sommarängar som fladdrade förbi i fönstret och kände pirret i magen och bara njöt till 210%.

 
 

pinchos 005

 

pinchos 003

 
 

Och vi kom fram till Skövde. Staden där jag gick på gymnasium i tre fantastiska år och lärde känna nya människor och fick uppleva kärlek och berusning och skumparty och där jag utvecklades som människa med finfina betyg och otroliga meriter. Skövde. Staden som för alltid kommer bära med sig lyckliga minnen.

 

Och första överraskningen möttes kom när vi parkerade bilen. Vi fick nämligen sällskap av min syster och hennes kille och vi vandrade kullerstensgator fram och pratade i munnen på varandra och var finklädda allihop och kom sedan fram till restaurangen där vi skulle spendera kvällen. Där inne fick vi sedan mysigaste bordet och fick uppleva ny teknik i restaurangvärlden. I restaurangen fanns nämligen ingen vanlig meny utan här fick vi ladda ner en app till telefonen där vi skötte hela beställningen. Fantastisk idé ändå. Och vi beställde in cava och vin och tapas så  många att vi till slut inte visste vart vi själva skulle få plats. Men om det var gott? Alltså jag dog. Och när vi inte fick i oss en endaste bit till beställde vi ändå in dessert och kaffe bara för att avsluta kvällen på bästa sätt.

 
 

pinchos 004

 

pinchos 002

 
 

Så,

 

mätta och belåtna satt vi sedan tätt hoptryckta i sofforna och skrattade tills tårarna rann över roliga anekdoter om svensexor och nakna män och när vi sedan åkte hem i natten var det fortfarande ljust ute. Ljust och vindstilla och ljummet.

 
 

En överraskningslördag i juni alltså, bästa tänkbara.

 
 

Kimono – Lindex
Klänning – Gammal Lindex
Väska – Accent

 
 

signatur

 
 

2 kommentarer till “En lördagskväll i Skövde.

  1. mysigt! jag är din raka motsats. HATAR överraskningar, blir halvt hysterisk var gång! Och jag är lika dålig på överraskningar till andra. I november kan jag börja med: ”David, jag har köpt din julklapp…..vill du veta vad det är?….säkert?…kom igen!…nu berättar jag” =)

    1. Haha, killen jag var tillsammans med innan (som också heter David) var precis likadan. Kunde ringa när han stod i affären och säga ”Du, jag tänkte köpa den där tröjan till dig, men har du storlek S eller M?” Haha värsta jag visste, men vi är alla olika 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg