Att kunna säga äntligen.

 
 

rabarbermojito

 
 

Vet ni vad? Jag.är.klar.

 

De sista två veckorna på jobbet har varit de värsta under de dryga året jag jobbat på kontoret. Jag har knappt haft tid att andas, så mycket har det varit att göra. Och det var väl ingen, allra minst jag själv, som i måndags trodde att jag skulle hinna klart innan midsommar. Jag räknade iskallt med att få jobba hela helgen för att få in det sista. Men jag.hann.klart.

 

Och när klockan slog 16.42 och jag tryckte på ”sänd” vad jag nog mer lyckorusig än en partysnubbe på speed och jag kunde liksom inte sitta still utan sprang runt till kollegorna och ropade ääääntligen! högt medan ingen, ingen kunde får bort leendet som spred sig över hela ansiktet. Jag har gjort mycket i mitt liv som jag är stolt över och det här? det här hamnar definitivt på den listan och jag var alldeles skakig när jag packade ihop sakerna på kontoret och tackade ett äventyr medan jag gjorde mig mentalt redo för nästa.

 

Att överträffa sig själv, alltså. Bästa känslan.

 
 

Hur jag firade? Med rabarbermojito och att dansa som en crazy person på balkongen. Häpp. Nu är jag redo för midsommar, alltså.

 

Rabarbermojito – 1 glas

2 msk sockerlag på rabarber (se recept nedan)

½ lime i klyftor

8-10 st myntablad

4 cl ljus rom (kan uteslutas för ett lika gott alkoholfritt alternativ)

krossad is

sodavatten

 

Morta lime +mynta i ett glas. Tillsätt rabarberlag, rom, sockerlag och fyll upp med krossad is. Rör runt. Häll över sodavatten och servera genast.

 
 

Rabarbersockerlag: Skär ca 4 st rabarberstjälkar (med skal på) i bitar. Lägg i en kastrull tillsammans med vatten som precis täcker rabarberna och ca 2-3 dl socker. Låt koka i ca 15-20 minuter. Sila sedan sockerlagen och tillsätt ev. lite röd karamellfärg om du vill ha lagen ljust rosa. Låt koka upp igen till en något trögflytande konsistens (tillsätt mer socker vid behov – det ska vara ganska sött).

 
 

signatur

 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg