Att ha haft årets kräftskiva.

 
 

kräftskiva 002

 
 

Igår var det ju dags för kräftskiva. Årets kräftskiva för 2014 och vi hade förberett halva eftermiddagen jag, Linn, Moa och Pascal. Förberett med att hämta beställda skaldjur, handla kassar fyllda av ost, kex och andra nödvändiga tillbehör. Förberett genom att yra runt i ett överbelamrat Systembolag och fått kommentaren Ha så kul ikväll! av kassören och förberett genom att pimpa festlokalen.

 

Festlokalen som är ett gigantiskt bostadshus precis vid havet.

 
 

Och vi dukade och hade köpt konfetti i form av små kräftor, girlanger med kräftmönster, marinblå dukar och så pimpade vi lokalen med kristallkrona, femtioelva sorters dricksglas, kandelabrar och färska blommor. Ja, förberett hade vi gjort och när klockan sedan slog 18 var vi redo med skumpa och tilltugg och välkomnade världens bästa gäster.

 
 

kräftskiva 004

 

kräftskiva 003

 

kräftskiva 006

 

kräftskiva 005

 
 

Och vi hade roligt. Det var ett underbart gäng blandat nya och gamla bekantskaper och alla med siktet inställt på att göra år 2014 års kräftskiva till den bästa. Och här följde timmar av skaldjursätande och snapsvisesjungande och skålande i svartvinbärssnaps som skar sig lagom härligt till aioli och kräftor (vi konstaterade snabbt att Hallands Fläder smakade något bättre till skaldjuren).

 

Efter ätande var det dags för lekar och jordgubbar och glass och kubbspelande. Och när klockan passerat midnatt bytte vi om till badkläder och promenerade ner till havet där vi nattbadade i månskensljus i ett hav så ljummet att man hellre spenderade mer tid i vattnet än uppe på land. Bland det bästa doppet denna sommaren och vi avslutade kalaset med att bada bastu innan vi kröp ner i sängarna och sov som stockar allihop.

 
 

Ja,

 

kräftskiva. Och fy tusan så bra den blev.


 
 

signatur

 
 

4 kommentarer till “Att ha haft årets kräftskiva.

  1. Alltså, kräftskivor är det absolut bästa jag vet! Skaldjur i alla dess former är så himlans gott! Min kusin fyller år i augusti så det brukar alltid bli ett årligt kräftkalas där, längtar lika mycket varje år! 🙂 Ni ser ut att ha haft en toppenkväll också!

    1. Ja, kräftskiva borde man absolut ha fler av så trevliga som de är 🙂 Åh vad fantastiskt att fira sin födelsedag med kräftkalas!! (förstår att du ser fram emot det)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg