Äppelkaka.

 
 

äppelkaka 001

 
 

God morgon måndag.
 
Den här veckan ser jag fram emot. Dels för att väderprognosen äntligen utlovar lite sol men också för att den innehåller trevligheter så som en tur till Stockholm, inbokad tid med favoritpersoner och det faktum att jag för första gången på flera månader utformat ett träningschema som jag är pepp på att följa. Och så ska jag självklart ägna veckan åt hemmafix och ätandes av den där äppelkakan jag bakade igår och som gör att jag har fikat klart för resten av veckan.

 

Äppelkakan ja. Klart ni ska få receptet.

 
 

Det här behöver du :
3-4 stora äpplen
2 msk strösocker
1 msk kanel

—–
150 gram smör (rumsvarmt)
2 dl strösocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk nystött kardemumma
½ dl mjölk

 

Gör såhär : 
Ställ fram smöret i god tid så det blir rumsvarmt. Skala och skär äpplena i bitar. Lägg i en plastpåse och skaka runt med socker och kanel.

Vispa sen smöret tillsammans med strösocker så det blir vitt och luftigt. Tillsätt äggen, ett i tagen och vispa till en slät smet. Vänd ner mjölet, kardemumman, bakpulver och sist av allt mjölken. Rör, inte vispa. Häll smeten i en rund springform 25 cm diam klädd med bakplåtspapper. Fördela äpplena ovanpå och häll även över vätskan från äpplena som blivit. Grädda i 175 grader ca 40-50 min. Garnera med pärlsocker.

 
 

signatur

 
 

5 kommentarer till “Äppelkaka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg