Att ha lite (för) höga förväntningar.

 
 

sand 001

 

Jag inser ibland att jag lever lite för mycket i fotografiernas värld. Ni, förstår. Har jag fått in en bild i min skalle på hur något ska se ut eller upplevas eller smaka så vill jag liksom löpa linan ut till 100%. För att göra det enklare för er att förstå så ska jag ta den inbokade Paris-resan som exempel.

 

Jag har en bild i mitt huvud om hur jag ska uppleva Paris. Den bilden innefattar mild luft, franska balkonger, kullerstensstrosande, pittoreska restauranger och majestätiska byggnader. Den bilen innefattar också att jag ska gå klädd i naturnära färger, jag ska se sval och svår och höstchic ut på samma gång. Jag ska gärna utforska stan under dagtid i ett par snärta träningsskor, perfekt åtsittande jeans, en sval kappa och fluffig halsduk. Kvällen ska jag dock uppleva i nätta pumps, pudriga klänningar, små aftonväskor och maffiga smycken.

 

Till frukost vill jag sippa på en cappuccino och dra isär en croissant i små bitar som jag stoppar i munnen medan jag förstrött bläddrar i en dagstidning och spanar på folk som är på väg till arbetet. Sedan vill jag spendera dagen med att världsvant vandra omkring i små kvarter. Varva besök i designbutiker med museum och parkstrosande. Sedan vill jag ta ett glas vin på en uteservering sittandes på en ranglig stol och diskutera vilken restaurang som är värt ett besök för kvällen medan mörkret sakta sänker sig och väcker ett Paris som är slående vackert nattetid.

 
 

sand 002

 
 

Ja, ni hör ju. Jag är expert på att föreställa mig saker. Och jag gör aldrig, aldrig någonting halvdant eller utan 100% fokus. Jag skulle aldrig för mitt liv till exempel äta en kanelbulle halvt springandes på väg till tåget. Nej äter jag en bulle vill jag stanna upp, njuta och verkligen äta bullen och inte trycka i mig den i farten ”bara för att jag behöver energi”. Samma sak med resor. Åker jag till Paris vill jag inte äta på McDonald’s eller enbart springa runt som en turist mellan de olika turistattraktionerna. Nej, åker jag till Paris vill jag leva som en parisare full ut och uppleva Paris så som jag föreställt mig genom alla vackra foton.

 
 

Visserligen älskar jag den här egenskapen hos mig själv – att aldrig göra något utan 100% fokus och att alltid sträva efter ”perfektion”.
 
Men ja,
 
jag inser ju att jag skulle behöva shoppa en halvt ny garderob om detta skulle vara möjligt. Jag inser också att jag ibland har alldeles för höga förväntningar på vissa ting och riskerar att bli oerhört missnöjd om dessa inte införlivas.

 
 
 

Så jag jobbar på det. Men drömmer samtidigt om kullerstensgator, croissanter och en halvt ny garderob.

 
 

Kimono – Monki
Sjal – Bianco
Tröja – ChillNorway
Skor – H&M

 
 

signatur

 
 

8 kommentarer till “Att ha lite (för) höga förväntningar.

  1. Men åh! Sköna människa! Huvudet på spiken! Nästan så som du beskriver att jag också. Jag målar upp en bild av situationen, resan, festen, ja you name it. Och jag tänker också alltid outfit och hur avslappnad och hur bra jag passar in i miljön. Men, med två kottar som jag och min man fler här till livet har jag, sakta behövt anpassa mig till att ”det blir inte alltid som jag tänkt”… Men jag älskar att få drömma mig bort, fantisera, planera inför en resa eller upplevelse. För mig är det halva grejen! Jag kör också till 100%. Det är så jag är, och visst, allt blir inte alltid som jag tänkt, men jag brukar vara rätt nöjd ändå.
    Så nu om kvällarna, när kottarna somnat, drömmer jag mig bort till min och mannens kommande Stockholmsresa. Huvudstaden i höstrusk, han i sin stickade kofta och jag i storstads-chic klänning sipprande på prosecco fastan klockan inte slagit tre… Och just därför presterar jag bra på jobbet och är glad mamma. 🙂
    Kram!!

    1. Åh äntligen en person som tänker likadant! Haha! Vad glad jag blir av att läsa det du skriver 🙂 Jag tror också att det finns oändligt många fördelar med denna egenskap och att det är en bra sak att alltid vilja kräma ut allt från livet 🙂 Precis som du säger tror jag det gör att man presterar bättre både på jobbet och privat. Stor kram och tack för att du delar med dig ♥

  2. Le petit déjeuner est un must chez Angelina 226 rue de Rivoli,
    De Chanel rue Cambon au Ritz, découvrir des lieux CHANEL.
    … sont innombrables musées, le Louvre, Beaubourg Marmottan Monet est ouvert Tous Les Jours, SAUF le lundi de 10h à 18h. Nocturne le jeudi de 21h de JUSQU’A. 2 rue Louis Boilly 75016
    Vendeur à visiter absolument Shakespeare and Company est une bibliothèque historique situé dans le cinquième arrondissement de Paris … alors le Marais, le Quartier Latin, la Défense, Montmartre etc etc etc …
    Les ustensiles de cuisine à Paris
    Boutique E. Dehillerin …. rue siècles Coquillière.Due entre les ustensiles de cuisine et de pâtisserie. …
    Le Petit Marche, Paris – Notre-Dame / Marais
    A visiter absolument Les 3 Marches de Catherine B 3 rue Guisarde oute … amoureuse de la mode de ici si Respecte connait la caverne d’Ali Baba de Catherine B!
    This de voitures Pas de boutique n’est N’importe ces boutiques, C’EST non dépôt vente unique, en genre de fils Catherine B voiture vend au Québec Les Vêtements et accessoires de chez Chanel et Hermès.
    … Il faudrait plus d’un an pour visiter Paris et sa culture …. pas un vêtement parisien jamais vous aimez et aime les choses qui vous sont inconnus …
    Meilleur bistrot Caillebotte
    Restaurants: Le Meurice, Ozu, Petrossian, Le Procope 13, rue de l’Ancienne, Concorde Opéra Paris, et en vue de la Tour Eiffel Le Ciel de Paris, au 56ème étage de la Tour Montparnasse, l’un des nombreux …
    Puis Ladurée pour son macaron Pierre Hermé et: Entrez DANS L’univers de sensations et de plaisirs de Pierre Hermé et TOUTES SES DÉCOUVREZ créations originales.
    Et beaucoup, beaucoup plus …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg