Att ha varit på skogspromenad.

 
 
hökensås 005


 

hökensås 004

 

hökensås 011

 
 

Idag var vi ute på skogsvandring. Högt uppe på berget bland snötäckta stigar, ståtliga granar och frusna sjöar vandrade vi iklädda ryggsäck och underställ. Och det var fantastiskt härligt. I perioder då mitt liv har varit stressigt finns det nämligen alltid en sådan längtan till naturen och jag tror inte jag är ensam om den känslan, för det ligger något väldigt primitivt i det. Naturen är stabil och där pågår livet i sakta mak oavsett vad som händer i våra liv. Naturen är för det mesta lugn, tyst och full utav syre och det var just längtan efter det som gjorde att det blev skogspromenad idag.

 

hökensås 006

 

hökensås 002

 

hökensås 008

 

hökensås 012

 

hökensås 013

 

hökensås 007

 

hökensås 009

 

hökensås 003

 

hökensås 010

 
 

Och vad är en skogspromenad utan mat och dryck? Ingenting skulle jag vilja säga. Så vi packade ryggsäckarna med kaffetermos och hembakta kakor och sedan gav vi oss iväg. Spåren var inte riktigt nedtrampade överallt utan våra skor trampade mjukt genom snön och gjorde de kilometrarna vi gick lite tyngre än vanligt och då smakar det ju extra bra med något gott i magen. Så när vi kommit halvvägs slog vi oss ned i ett vindskydd och gjorde upp en liten eld som värmde skönt i den kyliga luften. Och där satt vi. Beundrade utsikten, drack kaffe i blå muggar och njöt tillsammanstid på det där avslappnade och fria sättet som blir ute i naturen. Sedan vandrade vi tillbaka. Med rosiga kinder, kalla lår, lyckliga själar och axlar som återfunnit den höjd de trivs bäst i.

 
 

Ja, skogspromenader. Lika sköna oavsett årstid och jag påminner mig själv om att komma ut på dem oftare.

 
 

signatur

 
 

6 kommentarer till “Att ha varit på skogspromenad.

  1. Åh så härligt du beskriver det, det låter ljuvligt! Naturen är verkligen läkande. Så skönt att bara få vara, gå bland skog och mark och andas friskluft och pausa med en fika emellanåt.

  2. Jag älskar också att vara ute i naturen, det är så rogivande och det känns som axlarna sjunker ner en bra bit när man får andas in lugnet och den friska luften! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg