Gröna fingrar(?)

 
 
pelargon 001


 
 

Jag älskar pelargoner. Mårbacka-pelargoner det vill säga – de där skrikigt röda eller rosa kan jag vara utan, men de där ljuvligt puderrosa Mårbacka-pelargonerna alltså, bästa!
 
Och när jag fyllde år förra året fick jag två riktiga praktexemplar av denna ståtliga växt. Och trots mitt brist på engagemang när det kommer till vattning, omsorg och så vidare så överlevde dem hela sommaren. Blommade kanske 10-12 gånger innan säsongen var över. Då? Då ställde jag ut dem i trappuppgången till lägenheten där de fick övervintra. Sen, jaa… låt oss bara säga att jag inte prioriterat dem, riktigt. På 5 månaders tid har de stått ensamma i trappuppgången utan en gnutta vatten eller ny jord. Jag glömmer liksom av mina blommor ibland (läs 99% av tiden).

 
 

pelargon 002

 

pelargon 004

 

pelargon 003

 

pelargon 005

 
 

Men för någon dag sedan fick jag syn på att de, trots min bristande respekt, verkar ha överlevt vintern. Små gröna blad prydde några utav stjälkarna och det fanns hopp om liv. Och då hade jag inte hjärta att strunta i dem. Nej, de fick komma in. De fick ny jord, kallt vatten och så gick jag loss en omgång med saxen för att klippa bort döda grenar och samtidigt passa på att ta lite sticklingar.

 

Och nu? nu är det bara o vänta. Vänta o vattna och hålla tummarna för att de blir lika fina i år. I så fall blir det blomfest på balkongen och jag, trots mina ickagröna fingrar får ändå känna mig ganska nöjd.

 
 
signatur
 
 

7 kommentarer till “Gröna fingrar(?)

  1. Varför tror du jag älskar pelargoner? haha
    Pelargoner är en ökenblomma dvs de ska inte ha för mkt vatten och på vintern ser de fruktansvärt tråkiga ut men sen kommer de igen.
    Jag tycker du ska kolla upp Apple Blossom för det är en fantastisk pelargon som är ljuvliga.
    Kram

  2. Kul att de klarat sig så fint! Jag gillar pelargoner i de flesta färger och former, men lite extra doftpelargonerna. Ett tips om du gillar Mårbacka men skulle vilja ha lite färgvariation på blommorna är Dronning Ingrid som är väldigt lik i Mårbackorna i blad och växtsätt men som har vita blommor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg