Två Fröknar / Stallgårdens Krog & Café.

 
 

TvåFröknar 013

 

TvåFröknar 016

 

TvåFröknar 020

 

TvåFröknar 011

 

TvåFröknar 019

 

TvåFröknar 025

 

TvåFröknar 015

 

TvåFröknar 021

 

TvåFröknar 012

 

TvåFröknar 023

 

TvåFröknar 022

 

TvåFröknar 024

 

TvåFröknar 014

 

TvåFröknar 018

 

TvåFröknar 017

 
 

Vädret idag är grått, sådär gått som om någon hällt ut en färgburk med Kalklitir Lute Primo över hela himlen och bestämt sig för att det får vara så, hela dagen. Och vad passar bättre på regniga dagar än just utflykter? Inget skulle jag vilja säga. Så jag tog mig iväg till Två Fröknar / Stallgårdens Krog & Café. Två Fröknar har jag ju benämnt många gånger tidigare i bloggen. Det är verkligen världens mysigaste ställe med saker och tingeltangel och personal som får en att bli förälskad redan vid första besöket.

 

Under våren har de haft stängt för projekt förvandling! och i påsk öppnade de sitt nya koncept. Ett koncept som innebär större lokaler, mer fantastiska föremål och en sammarbetspartner iform av Stallgårdens Krog & Cafe som inte barar serverar underbar lunch utan även en dignande buffé av godsaker. Jag? Jag har inte kommit iväg för att besöka stället förrän idag och SOM jag blev överraskad. Alltså det har blivit SÅ bra. Inte för att det inte var bra innan, det var fantastiskt, men jag menar – vilket ställe det blivit!

 
 

Så jag gick runt och strosade. Pratade med gulliga Eva-Lena och Lillemor och berömde de för nyöppningen och spanade på prylar i över 1 timme. Här finns verkligen allt från husgeråd, tingeltangel, kuddfodral till väskor och kläder. Allt bara från märken som jag gärna inrett såväl mitt hem som garderob med. Dock fick jag lägga band på plånboken idag och nöja mig med att bara titta – och det var inte fy skam det heller. Och efteråt? Då satte jag mig i kafét och åt chokladboll och drack kaffe. Med sällskap av en bok, regnets smattrande på rutorna och sorlet från alla lunchgäster. Och som utsikt hade jag insyn till butiken och utanför blommade ett äppelträd mot en horisont av blyertsgrått hav och en himmel som färgats med Kalklitir.

 
 

Ja,

 

utflyktslördag och egentid. Bästa sättet att fördriva en regnig dag och nu är jag hemma, ska skaka regnet ur håret och göra mig redo för middag med favoriterna.

 
 

Kimono – Monki
Linne – Forever21
Thights – Åhlens
Solglasögon – Synsam (Boomerang)
Halsband – Åhlens

 
 
signatur
 
 

Rekommenderade inlägg

7 kommentarer till “Två Fröknar / Stallgårdens Krog & Café.

  1. Her Anna. Vilken mysig dag du verkar haft och förstår att det var svårt att hålla hårt i plånboken. En liten fråga som jag skulle bli väldigt glad om jag kunde få svar på… Det vit/blå mönstrade porslinet som du tagit så fina bilder på, vart kommer det ifrån, jag bor i spanien och tyvärr har jag inte möjlighet att ta mig förbi Två Fröknar… Tack för en fin och inspirerande blogg/Alexandra

  2. Åh så härligt det ser ut, vilket ställe! Ser ju så mysigt ut, där skulle jag kunna spendera många timmar och bara få titta och inspireras och gå länge, länge:) Och shoppa lite:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *