Att ha ett par solglasögon med styrka.

 
 

outfit 091a

 
 

Alltså det där med att bära glasögon är inte alltid så lätt sommartid. Jag har ju berättat kring mitt första möte med glasögonen tidigare (läs HÄR) och efter ett par år med glasögon har de liksom blivit en del av mig och med de nya bågarna känner jag mig alltid fab! och att bära glasögonen är liksom ingenting som bekymrar mig. Förutom på sommartid.

 

Eftersom jag har väldigt torra ögon klarar jag inte av att bära linser. Problematiken som uppstått soliga dagar har därför varit följande;

1. Jag bär mina vanliga glasögon men får ont i huvudet av allt kisande

2. Jag bär ett par ”vanliga” solglasögon, men ser knappt någonting.

 

Lite ”pest-eller-kolera-situation” med andra ord och något som stört mig ett antal somrar.

Fram tills nu.

 
 

outfit 091c

 

outfit 091b

 

outfit 091j

 

outfit 091e

 

outfit 091g

 
 

För när jag köpte mina nya glasögon tidigare i våras (länk) informerade personalen mig på Synsam att de har 50% rabatt på deras polariserade glas när man köper ”vanliga” glasögon. 50% (!). Hallå liksom! Och när förstod vilken otroligt skillnad det skulle göra för mig som närsynt under sommarhalvåret med ett par solglasögon med styrka fanns det liksom ingen tvekan på vad mitt nästa inköp skull bli.

 

Och det blev dags för provandet. Och just provande av glasögon kan ju vara bland det roligaste som finns. Det är liksom som att bli barn på nytt och besöka en godisfabrik. Här finns stora glasögon, små glasögon, runda, fyrkantiga, med brunt glas, spegelglas eller grått glas. Det finns de mest spejsiga bågarna i leopard med stora blommor fastsätta vid sidorna och de finns de små, diskreta som liksom smälter samman med ansiktet.

Det finns något för alla, helt enkelt.

 

Jag provade säkert 40 olika par innan expiditen med kortklippt blont hår och ett vänligt leende plockade fram det par som hon trodde jag skulle vara fab! i. Och herregud så rätt hon hade. Jag ville ha ett par solglasögon som hade en liten annorlunda design men som ändå skulle stå sig ett par år och dessa? Ja, de är perfekta.

Glasögonen är från märket Boomerang (se mer bilder HÄR) och jag är så ruskigt nöjd. Inte nog med att de är vansinningt snygga – nu kan jag också se UTAN att behöva kisa för solen! Alltså vet ni hur bra det känns? Som vaniljglass med svenska jordgubbar ungefär. Varje dag.

 
 

outfit 091f

 

outfit 091i

 

outfit 091h

 

outfit 091d

 
 

Att skydda sina ögon mot solen är också väldigt viktigt då UV-strålningen inte är särskilt snäll mot den tunna huden som finns runt ögonen eller för synens skull (läs mer HÄR). Och därför känns det lite extra bra med ett par solglasögon som jag nu kan använda soliga dagar.

 

Är du sugen på ett par nya solglasögon att glassa runt med i sommar? Spana då in utbudet HÄR! Och har du synfel, precis som jag, är det defintitivt värt ett köp. Solglasögon med styrka, alltså. Bästa som hänt sedan ordet ”semester” uppfanns.

 
 

Solglasögon – Synsam (här)
Kimono – Monki
Linne – Cubus
Tights – Åhlens
Sneakers – DinSko
Ringar – Sådana som mamma gjort ♥

 
 

signatur

 
 

Inlägg i samarbete med Synsam

 
 

2 kommentarer till “Att ha ett par solglasögon med styrka.

  1. Åh, fina bågar! 🙂 Jag hade ett par solglasögon med styrka när jag var yngre, men har inte haft några på väldigt länge nu. Har tänkt tanken flera gånger, men samtidigt så går jag ju och funderar över en ev. laseroperation också.

    1. Ja, laseroperation har jag också funderat på många gånger, dock ändras min syn fortfarande en hel del från år till år så därför har det inte blivit av. Och då är ju solglasögon med styrka ett suuuperalternativ 🙂
      Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg