Not ready to make nice.

 
 
skane 026


 

Och så kom den tillslut. Sista dagen på semestern. Och det är alltid vemodigt tycker jag; när något tar slut. Och det kanske inte är semestern i sig som smärtar att den är över. Utan sommaren. Visst, vi har fortfarande augusti kvar och tid för sensommar. Men på något sätt känns det som om den är över; sommaren. Och det känns som en tung sten i bröstet även fast jag haft en fantastisk sommar och semester.

 

Jag är ju vanemänniska ut i fingerspetsarna och tre veckor semester har verkligen fått mig att vänja mig vid det spontana. Den oplanerade tiden och möjlighet till vad som helst, när som helst. Och nu går jag tillbaka till rutiner. Jag vet att det kommer kännas bra och att jag redan på tisdag kommer vara inne i det snurrande hjulet och tycka livet är toppen. Men nu? Ja, nu är jag vemodig. Hade gärna haft ytterligare några veckors ledighet och sedan mjukstart. Istället slungas jag in i hjulet med rasande fart och börjar höstterminen med 12 arbetsdagar i sträck och övertid och en inkorg i mailen som får magen att hissna.

 
 

Men det blir bra. Det blir det. Till och med fantastiskt. Så jag ska försöka stoppa vemodet under kudden och se tillbaka på tre underbara veckor som hade allt jag kunde önskat av ledighet och tillsammanstid med människor jag tycker om.

 
 

Men semester alltså, bästa uppfinningen.

 
 
signatur
 
 

4 kommentarer till “Not ready to make nice.

  1. Ja, den där sista dagen brukar alltid kännas lite vemodig och det måste den få göra, men som du säger så blir det bra när du kommer väl in i vardagsrutinerna igen. Efter de 12 dagarna får du ledigt igen en liten stund och får ladda batterier igen :).

    KRAM Ulrica

    1. Ja, man vänjer sig fort. Både vid jobb och vid ledighet 🙂 Och redan nu efter första arbetsdagen känns det mycket bättre! Stor kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg