Marmorbassängen på Hållö.

 
 
hallo 003


 

hallo 004

 

hallo 005

 

hallo 007

 

hallo 001

 

hallo 008

 

hallo 006

 

hallo 002

 
 

Idag har jag och syrran varit på Hållö. Väderprognosen lovade sol så vi klev upp tidigt (med tanke på kräftskivan igår), packade väska och kylväska och så tog vi bilen ut till Smögen. Till bryggorna som knappt går att besöka juli-månad på grund av folkmassorna men som nu var relativt tomma och inbjudande.

 

Så vi vandrade bryggorna ut, till Hållöfärjan som stod redo att ta passagerare ut till den lilla ön strax utanför västkustens pärla. Och så åkte vi båt och lät håret och klänningarna fladdra i vinden medan vi kisande blickade ut över havet. Väl ute på ön promenerade vi över till andra sidan, till Marmorbassängen. Stället som får en att tro att du hamnat i Grekland istället för på den svenska västkusten. Det.är.så.vackert!

 

Mjuka, vita klippor som sträcker sig så långt ögat kan nå, kornblått hav som breder ut sig och så bassängen, med den marmorerade botten som gör att havet ser magiskt ut. Idag blåste det väldans mycket så vi tog skydd så gott vi kunde bakom de rundade klipporna och så låg vi i solen. Lyssnade på måsarna, pratade om helgen och varvade åh vad vackert det är med fan vad kallt det blåser. För det blåste kallt idag. Så pass kallt att vi var ensamma ute vid Marmorbassängen (som annars huserar halva smögens befolkning soliga dagar) och så pass kallt att vi inte ens doppade oss.

 

Men vi hade vacker utsikt, sallad och nybakade muffins att äta och varandra. Så då är det dumt att klaga även om det var lite kallt.

 
 

Ja,

 

idag har vi varit på Hållö. I bikini, utan att bada men vi har ändå haft en riktigt fin avslutning på den gemensamma helgen.

 
 

signatur

 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg