Att starta dagen med morgondopp.

 
 
almnäs 009


 

almnäs 001

 

almnäs 004

 

almnäs 005

 

almnäs 007

 

almnäs 003

 

almnäs 002

 

almnäs 006

 

almnäs 008

 
 

Igår startade vi dagen med morgondopp. Åkte ut till Vättern och mötte upp mamma, mamma som också hade med sig frukost och laddade för kaffe med dopp som start på dagen. Och efter att vi ätit äggsmörgås och druckit kaffe i morgonsolen vandrade vi ut i Vättern. Vättern är liksom barndom för mig. Med det kalla, klara vattnet omgivet av grönska påminner det om barndom. Tiden då havet var 15 mil bort och inte bara en cykeltur så som jag har lyxen att ha idag. Så på somrarna svalkade vi oss i Sveriges näst största sjö och det klara vattnet var ofta överraskande kallt. Men igår? Igår blåste vindarna åt rätt håll och termometern visade på 18 grader och vi doppade oss flera gånger. Lät axlarna sjunka ner under vattenytan och simmade längs med strandkanten fram och tillbaka.

 

När vi sedan var nerkylda värmde vi oss i solstolar och genom att springa i den mjuka sanden och låta fötterna sjunka ner och musklerna jobba extra hårt för varje fotsteg. En alldeles perfekt start på dagen och tre timmar hann vi fördriva på denna vackra plats innan det vankades kalas och det var dags att åka vidare.

 
 

Idag blev det inget morgondopp, men likväl en promenad i morgonluft som var fuktig av dagg efter natten. Och nu ska vi iväg på helgens andra firande. Konfirmation kombinerat födelsedagskalas och det vankas ännu en dag av trevligt sällskap och gott att äta.

 
 

signatur

 
 

4 kommentarer till “Att starta dagen med morgondopp.

    1. Åh tack snälla du! Ja, Vättern är underbar (men kall). Hoppas du får möjlighet att bada där någon gång 🙂 Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg