Att tipsa om något fantastiskt.

 
 
blueberry


 
 

Kärleken till sommarbären har jag skrivit om otaliga gånger i bloggen. Kärleken till de där söta, små bären med så mycket smak av sommar att det nästan är löjligt. Som ni säkert vet gillar jag inte bara att äta bär, utan att plocka bären är ju också halva nöjet. Ja, förutom våra svenska skogsblåbär då kanske. Att sitta och bli uppäten av myggor i skogen och efter 2 timmars evigt plockande knappt ha fått ihop mer än 3 dl bär är inte favoritsysslan direkt. Men jätteblåbären däremot, där snackar vi kärlek.

 

Utanför mina hemtrakter ligger nämligen självplock av amerikanska jätteblåbär (läs mer HÄR). Och buskarna är sidådär 2 meter höga och de stora, saftiga blåbären hänger liksom i klasar och är löjligt enkla att plocka. Jag och syrran åkte dit i helgen och tänkte bara plocka ”litegrann”. Hur det slutade? Vi plockade flera kilo blåbär bara på dryga 30 minuter. Det går liksom inte att hejda sig!

 
 

Så,

 

i veckan har jag ätit blåbär så det står härliga till. Till mellanmål, i frukostfilen och till fruktsalladen på kvällen. Vansinnigt gott och jag rekommenderar alla som bor i närheten att åka dit. Kanske redan till helgen? Säsongen är ju så kort…

 
 
signatur
 
 

2 kommentarer till “Att tipsa om något fantastiskt.

  1. Hej! Härligt med sommarbär, älskar´t! Tips om du vill plocka mycket blåbär i skogen är att fuska lite. Köp en bärplockare på Ica Maxi, Coop el dyl. Men välj de för barn, den mindre varianten, för då går inte blåbären sönder som de riskerar att göra med ”vanliga” vuxenvarianten. Jag har fyllt hela frysen med blåbär inför vintern bara på ett kick =)
    Kram Lina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg