Villa Arcadio.

 
 

italien 037

 

italien 041

 

italien 032

 

italien 034

 

italien 031

 

italien 043

 

italien 039

 

italien 035

 

italien 036

 

italien 038

 

italien 033

 

italien 042

 

italien 040

 
 

24 timmar har gått sedan vi gjorde touch down på svensk mark. 24 timmar och det har varit ganska trötta, men mycket trevliga timmar. På natten mellan torsdag-fredag körde vi från hotellet till flygplatsen och efter att ha stigit upp kl 01.15 på natten, kört 3.5 timme i italiensk trafik och gjort 2 byten med flyg kände jag mig mer eller mindre som ett utsketet äpple när vi landade i Göteborg. Ett trött men också väldigt lyckligt utsketet äpple. Att ha fått upptäcka norra Italien och området kring Gardasjön har verkligen varit underbart. Att vara iväg på en sådan resa innebär mycket jobb, men med människor man tycker om känns det hela bara som en stor dimma av kreativt kaos. Alla samarbetar, kommer med idéer och låter inspirationen flöda fritt. Mellan jobb åt vi också gudomligt god mat, slappade i solstolar och strosade kullerstensgator bland den italienska arkitekturen.

 

På bilderna ovan ser ni en skymt av stället vi bodde på under vår vistelse. Villa Arcadio. I särklass det bästa stället jag bott på i mitt liv. En plats där allt var genomtänkt och perfekt utan att vara too much. Varenda liten detalj hade handplockats till inredningen och valts med omsorg. Hotellet (som är ett gammalt kloster) hade genom noga arkitektur bevarats och ursprungsdelar från 1300-talet fanns fortfarande kvar och utstrålade patina, kraft och historia. Runt hotellet sträckte sig stora olivlundar och överallt växte fikonträd, granatäpplen och vinrankor – redo med frukt att plocka och solmoget stoppa i munnen. Och personalen, ja personalen på stället utövade en service i världsklass. En service som innebär att ingenting var för stort eller för omständigt för att ordnas, en service som inte var påträngande utan bara utstrålade klass och elegans. Och maten, ja herregud maten! Restaurangen på hotellet hade blivit utvald av Guide Michelin – bara en sådan sak, liksom.

 
 

Ja,

 

jag kan berätta i dagar om platsen. Men ibland säger bilder mer än ord och om ni får möjlighet att åka till Gardasjön så rekommenderar jag verkligen en (eller ett par) nätter på detta ställe.

 
 
signatur
 
 

Rekommenderade inlägg

3 thoughts on “Villa Arcadio.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *