Att ha lite, lite jullängtan.

 
 
jultidning


 
 

I förra veckan damp det här numret ner i brevlådan. Allt i hemmet JULSPECIAL. Och visst; en del av mig tycker att det är på tok för tidigt att börja prata jul och vill istället ha ljummen höst, tedrickande, skogspromenerande och äppelpajsätande några veckor till. En annan del av mig tycker att det är så himla mysigt. Julplanerandet.

 

Själva julafton och juldagarna? Jo, visst är de mysiga de också, men det är veckorna innan jul som jag går igång på. När man får baka lussebullar, gå bananas i lägenheten och klura ut de perfekta julklapparna. Den tiden gillar jag. Och i vanlig ordning vill jag spendera minst en dag i veckan fram till jul med att pyssla, baka och ha glöggmingel. Verkligheten ser sällan ut så, tiden tycks rinna iväg allt för fort och det enda man hunnit med innan jul är ett julbord med kollegorna. Men oavsett vilket så gör bara själva tanken på julpysslandet mig alldeles varm inombords.

 
 

Och igår? Ja igår mötte jag upp Emilie och Bobo och så tog vi första steget mot jul och gjorde vår egna glögg. Ett hopkok av allt möjligt och i en hink i Emilies vardagsrum står nu blandningen som om 4-6 veckor utlovar glögg. Jag? Jag är aningens skeptisk till den bruna sörjan men tycker ändå det är fantastiskt roligt. Skapandet, alltså. Bästa.

 

Så ja, julen. Du är långt borta men ändå så nära och det känns ändå OK att börja planera och fixa redan nu.

 
 
signatur
 
 

2 kommentarer till “Att ha lite, lite jullängtan.

  1. Håller helt med dig. Så mysigt med veckorna innan Jul. Planering och förväntan. Det går så himla fort där kring juldagarna och då hinns inte det där myset med där man faktiskt hinner njuta av Julen. Kanske, Kanske snart kan börja dra in hyacinter mån tro? Kram på dig!

    1. Ja, för att kunna njuta i lugn och ro vill man ju börja pysslandet så tidigt som möjligt. Och hyacinter – det tycker jag absolut att du kan börja spana på redan nu 🙂 Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg