Världens bästa julbord.

julbord 004

julbord 001

julbord 005

julbord 003

julbord 002

 

I lördags kväll var jag ju på julbord. Tillsammans med några av de personer jag tycker om allra mest trotsade vi ovädret och åkte ut till vackra Fiskebäckskil. Förra året var jag nämligen på härliga Brygghuset och åt julbord och det var tamigtusan det bästa jag ätit. Så när vi skulle boka i år igen fanns det ingen tvekan om vart vi skulle, vi skulle hit.

Och i år var det lika bra som jag kom ihåg det. Eller ja, det var nästan ännu bättre. Den vackra miljön, med havet alldeles precis utanför fönstren och de värmande brasorna och ljusen inomhus är perfekt för julbordsätande. Och själva maten då? Den är magisk. Här finns verkligen allt för den julbordssugne och fantastiska sillinläggningar trängs med havets delikatesser, krämiga röror, vilt, kallskuret, sju sorters senap, revbenspjäll, lutfisk och mycket mycket mer. Allt är verkligen fantastiskt gott, upplagt på fina fat och bara den där lilla detaljen om att man hämtar småvarmt och kallskuret inne i det öppna köket gör upplevelsen ännu bättre.

 

Och i lördags åt vi och drack och satt med axlarna tätt intill varandra och avhandlade ämnen som rörde allt från påskfirande, hur man med hjälp av en tops får upp fiskben som fastnat i halsen, hur man blir högst rankad på google och vad som var årets julklapp 1997. Och jag satt omgiven av människor jag älskar, såväl nyfunna som gamla och mellan de totalt 5(!) tallrikar med mat och dessert som vi satte i oss skrattade jag så att tårarna rann. Sockret från dessertbordet kan ha gjort sitt, om vi säger så. För här sparade man verkligen inte på krutet. Det var det bästa dessertbord jag ätit. Ris á la malta sällskapades av äggost, pannacotta, hemgjord äppelpaj, fruktsallad med punsch-sabayonne, cheesecake, créme brûlée, hemgjorda småkakor och mycket mer. Ja, ni förstår ju hur bra det var! Mätta och belåtna och efter 4-5 timmars konstant ätande och skrattande tog vi oss sedan hemåt. Tacksamma över kvällen och att Julbord 2015! levererade som aldrig förr.

 

Och igår? Ja, igår var jag på julbord tillsammans med kollegorna från gymmet. Vi visste inte i förväg vart vi skulle så ni kan ju gissa peppen när den inhyrda bussen stannade utanför Brygghuset.

 

Ja,

julbord på bästa stället två dagar i rad. Nu har julen börjat, minsann.

 

signatur

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg