Att uppdatera garderoben.

 
 
jeansskjorta


 
 

De senaste 3-4 månaderna kan jag räkna antalet nya kläder jag köpt på två händer, och de plagg jag köpt har varit antingen tränings- eller friluftskläder. Med andra ord behöver min garderob en rejäl uppdatering. Med åren så blir jag bättre och bättre på det där med shopping. Visst händer det att jag spontanköper något in emellan, men oftast tänker jag två varv innan jag slår till på ett klädesplagg. Spontanköp är härliga men resulterar ofta i att man enbart använder  plagget 1 eller 2 gånger innan man tröttnat eller ångrar sig för att plagget A. inte är riktigt ”din” stil eller B. plagget var ett spontanköp p.g.a pris och håller inte den kvalité som förväntat.

 

Nu när jag ska uppdatera garderoben inför 2016 vill jag införskaffa sisådär 10 st snygga basplagg. Basplagg i bra kvalité och passform som jag kan använda i flera år framöver och som går att matcha både till kontoret, en ledig dag på stan eller på en fancy middag. För att undvika spontanköpen och verkligen tänka en extra gång kommer jag därför göra lite inspirations-kollage för egen del. Kollage där jag väljer ett ”nyckelplagg” och kombinerar det på minst 2 olika sätt. ”Kombinationskläderna” får sedan gärna vara återkommande till de olika ”nyckelplaggen” så att man med små, genomtänkta medel kan matcha en lättstädad garderob på minst 30 olika sätt. Lättare sagt en gjort säkerligen men definitivt värt ett försök.

 

Första ”nyckelplagget” ut är jeansskjortan. En av vårens stora mode-grejer och som trots sin trend-stämpel är relativt tidlös i sin design. Ovan har jag kombinerat den på två olika sätt. Med slitna jeans, loafers och en snygg klocka till kontoret för att sedan piffa upp den med en plisserad kjol, klackar och tingeltangel inför kvällen. Snyggt så det förslår och ”kombinationsplaggen” går med lätthet att återanvända till andra outfits.

 

Bra kvalité behöver inte alltid vara dyrt. Men jag vet inte HUR många gånger jag gjort snål-varianten och köpt ”nästan-plagget-jag-vill-ha” på grund av pris. Känner ni igen er? Man har spanat in den där snygga svarta klänningen från ett särskilt märke som kostar 799kr. Men det svider i plånboken och istället köper man en nästan-likadan från någon kedja för 249kr. Resultatet? Man är inte riktigt nöjd och kommer förmodligen, nästa år, köpa ytterligare en svart klänning för samma summa och så vidare. Då hade det nog både varit enklare (och troligtvis mer ekonomiskt) att ha köpt den lite dyrare klänningen från första början.

 
 

Naturligtvis styr ekonomi shoppingen och priset på kläderna. Men jag handlar hellre mer sällan och lite dyrare, hållbara plagg än ofta och billigt.

 
 
Jeansskjorta från Levi’s
 
 

signatur

 
 

6 kommentarer till “Att uppdatera garderoben.

  1. Hej!
    Vill bara säga att jag tycker att du har en så mysig blogg med jättefina bilder. Tittar in väldigt oregelbundet men tycker alltid att det är värt det. Sedan är du väldigt lik Trinny i ”Trinny & Susanna” på vissa bilder, so fab!

    1. Åh, men tack snälla för dina fina ord – så himla glad du gör mig! Ska genast också sätta igång att bild-googla Trinny, haha 😉 Ha en underbar helg!

  2. Precis såhär tänker jag!! Nu är det slut på spontanköp och jag ska enbart (eh försöka) satsa på hållbara klassisks plagg!!
    Känner verkligen igen mig! När jag kollar min garderob så inser jag att jag har flera liknande plagg, nästan identiska, inköpa åren efter varandra..
    Verkligen den inspo spm jag behövde!! mycket snyggt!
    Och du, ha en GO HELG! Det är du värd <3

    1. Ja, så är det också för mig – kul att vi tänker lika där. Låt nu 2016 bli året då vi köper genomtänkta, snygga och klassiak plagg. Pepp på den!!

      Ha en underbar helg du också, fina du 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg