Norra Hamnen 5.

 
 
norrahamnen 003

norrahamnen 005

norrahamnen 002

norrahamnen 004

norrahamnen 008

norrahamnen 001

norrahamnen 011

norrahamnen 009

norrahamnen 007

norrahamnen 006

norrahamnen 010

 
 

Igår tog jag ju som sagt med Fredrik ut på överraskning. Alltså, haha jag har aldrig sett någon så obekväm för just överraskningar. Minuterna innan vi åkte hemifrån var han alldeles stissig. Flög runt i lägenheten och provade kläder och frågade hela tiden ”Kan jag ha detta?” och ju finare jag bad honom klä sig desto mer nervös blev han. Efter några minuter med runtspringande och frågor likt hur lång tid ska vi sitta i bilen? och vad ska du ha på dig? frågade han nästan förtvivlat ”Ska du fria till mig ikväll?” Haha alltså jag DOG. Vissa människor älskar överraskningar (jag). Men ja Fredrik? Låt oss bara säga att jag nog ska hinta lite nästa gång vart vi ska.

Hur som helst. Jag skulle inte fria och vi skulle väl egentligen inte göra något märkvärdigt. Jag ville bara ta med honom på dejt på ett utav de bästa Wine&Dine-ställena jag vet. Norra Hamnen 5 i Lysekil.

 

Och på färjan på väg ut färgades himlen purpur av solen och det var så vackert att det nästan gjorde ont (alltså kolla solnedgången på bilderna!). Väl inne på restaurangen sedan fick vi fönsterbord med magisk utsikt över havet och en servitris som var enastående (service när man går ut och äter är SÅ viktigt tycker jag). Och tillsammans på Norra Hamnen 5 hade vi en utav de bästa kvällarna på mycket länge. Vi pratade, skrattade, åh:ade och ah:ade över maten och konstaterade att man borde gå ut och äta finmiddag minst 1 gång i månaden.

 

Jag började middagen med en fördrink (alkoholfri eftersom jag körde) och bartendern hade gjort en mycket god sådan med smak av grapefrukt och fläder. Sedan åt jag smörstekt kummel till varmrätt med skirat smör, betor, potatis, kapris och massor av riven pepparrot. Alltså DÖR så gott – skulle kunna äta det resten av livet. Till efterrätt sedan beställde vi in varsin créme brûllé med äppelkompott, youghurtglass och havrecrumble. Så-Himla-Gott.

 

När vi sedan var alldeles fnissiga av miljön, sockret och sällskapet bestämde vi oss för att åka hem. Tog färjan tillbaka mitt i natten, tacksamma över en fin kväll tillsammans och Fredrik konstaterade att han nog gillar överraskningar lite, trots allt.

 
 

Och nu? Nu ska jag sätta mig i bilen, lyssna på Podcast och köra hem till familjen. Mamma är hemma efter 6 veckors semester och det ska bli så härligt att krama om henne.

 
 

signatur

 
 

1 kommentar till “Norra Hamnen 5.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg