Att vara redo för hiking.

 
 
hiking
 
 

God morgon måndag! Hade ni en fin helg? Det hade jag; en riktigt härlig fredag, lördag och söndag. Lördagen var lite extra fin med skogsutflykt och årets första grill. Och igår, efter tipspromenaden med min böna körde jag och Fredrik ner till Göteborg för att hälsa på hans kusin och deras nyfödda dotter.

På vägen hem sedan körde vi inom XL Sport och spanade efter nytt. Jag hittade dessa skor ovan och blev så himla glad. Det är ett par hiking-skor i lättviktsmodell och ett samarbete mellan Haglöfs och Asics som jag tycker blev så fruktansvärt bra. Jag har ju sedan tidigare ett par kängor att promenera i skog och våtmark med, men det börjar bli aningens för varmt ute nu för de skorna och då har jag istället sportat mina vanliga Asics när vi varit ute i skogen. Oftast fungerar det fint, men är det lite vårmark eller har regnat så blir fötterna plaskvåta och det är inte särskilt skoj.

 

Jag har liksom svårt för ”vanliga” vandringskängor då jag tycker det känns som om man har två tegelstenar på fötterna. Jag gillar liksom lätta skor och att ha ”ankeln fri”. Haha vissa personer i min närhet tycker jag är vansinnig när jag till exempel viker upp jeansen över anklarna även i 15 minusgrader och snö. Men jag känner mig liksom fruktansvärt instängd i höga skor (kängor/stövlar) eller hellånga byxor så att bära låga skor och vika upp jeansen är ett måste för mig. Därför passar dessa lättviktare till skor mig utmärkt. De är: snygga, bekväma, vattentäta och dämpade med gel i sulan.

 

Så himla bra.

 
 

Så nu längtar jag till fler lediga dagar och hike tillsammans med mina nya skor och någon jag tycker mycket om.

 
 
signatur
 
 

Rekommenderade inlägg

1 kommentar till “Att vara redo för hiking.

  1. Så fort det blir varmt nog så börjar jag kavla upp byxorna och kastar strumporna. Jag har börjat för i år men jag sportar inte uppkavlat i minusgrader och snö inte. haha

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *