Kladdkakeglass.

 
 

glass 001

glass 002

glass 003

 
 

I lördags skulle vi bjuda på middag och jag älskar det där; att planera måltider och inte minst att planera efterrätten. Tidigare i veckan besökte jag Matplatsens blogg och hittade ett dunderrecept på kladdkakeglass. Och eftersom både Emil och Fredrik är fasligt förtjusta i både glass och choklad stod valet ganska självklart att jag skulle testa denna. Basen (som består av lättvispad grädde och kondenserad mjölk) har jag gjort tidigare och bara det är fasligt gott. Så att blanda i ytterligare grejer kunde ju bara mena att resultatet skulle bli fantastiskt!

 

Och ja,

den blev löjligt god! Vi åt upp alltihop på 4 personer och slickade nästan formen. Det var som hemgjord Ben&Jerrys i sin allra bästa form och jag rekommenderar verkligen glassälskaren till att prova detta. Nästa gång ska jag testa att slänga i bitar av Digestive och hackade, färska jordgubbar istället. Mums!

 
 

Receptet då? Ja det kommer här:

3 dl vispgrädde

1 burk kondenserad mjölk

Kladdkaka (jag använde mig av 1/2 st färdig kladdkaka)

100g choklad av valfri sort (jag använde mig av Lindt’s choklad med havssalt – SÅ gott i denna glass!)

Några bitar marshmallows

 

Börja med att vispa grädden lätt (OBS – får inte hårdvispas!). Rör sedan i den kondenserade mjölken. Smält även chokladen och häll i denna. Dela sedan kladdkakan i cm-stora bitar (lättast om den fortfarande är fryst). Dela också marshmallows i bitar (eller använd mini-marshmallows) och lägg i både kladdkaka och marshmallows i smeten. Häll sedan upp i en avlång brödform, täck med plastfolie och låt frysa i minst 8 timmar.

 

Busenkelt och kalasgott!

 
 
signatur
 
 

Rekommenderade inlägg

1 kommentar till “Kladdkakeglass.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *