Utflyktstips – Mias Sjöbod.

 
 
mias sjobod 002

mias sjobod 004

mias sjobod 001

mias sjobod 003

mias sjobod 005

 
 

Tänkte att jag fortsätter att tipsa om Smultronställen runt om i Sverige. Den här årstiden är ju den bästa för att upptäcka nytt och dela med sig av favoriter (har ni något favoritställe som jag kanske missat? Tipsa gärna i kommentarsfältet. Det vankas ju snart semestertider och roadtrips kombinerat smultronställen är det bästa jag vet).

 

Ett tips för er som bor på/besöker västkusten i sommar är Mias Sjöbod (hemsida). På Orust, i Hälleviksstrand ligger denna lilla undangömda pärla och jag besökte stället en ljummen, molnig juli-dag förra året. Hade fått tipset av en gammal klasskamrat att inte åka hit på den mest soliga dagen – då kommer man troligtvis få köa för bord. Stället är ju, precis som beskrivet, en sjöbod och det finns bara ungefär 15st sittplatser på bryggan mot havet. Men det är precis det som gör stället så mysigt, charmigt och genuint. Här sitter man nästan i knät på bordsgrannen och det lockar till samtalsämnen och nyfikenhet som jag kan älska så mycket. Under mitt besök hamnade jag bredvid ett gäng Stockholmare som hade sommarstuga i Hälleviksstrand. De pratade om båtturer, hur friskt det doftar på havet, om sonens studier i New York och så frågade de mig om bröllopsbranschen och ville veta om alla romantiska frierier jag stött på under min tid som chefredaktör.

 

Ja,

Mias Sjöbod är inget för den introverta. Utan här är det högt i tak, varmt, välkommet och äkta. Interiören på stället är lite nött, blandat och kärleksfullt och jag älskar den kombinationen. I sjöboden kan du njuta av såväl kaffe, hembakat, vin, öl och god fisksoppa och kanske köpa med dig ett gäng fint förpackade karameller hem till någon du tycker om. Jag? Jag njöt av syltkaka, kaffe, pocketbokläsande och samtalsämnen med ett gäng Stockholmare som var på Västkusten för semester.

 

En riktigt fin juli-dag, med andra ord.

 
 
signatur
 
 

2 kommentarer till “Utflyktstips – Mias Sjöbod.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg