Går o fiskar.

 
 

fiske 007

fiske 001

fiske 008

fiske 003

fiske 002

fiske 009

fiske 011

fiske 004

fiske 006

fiske 010

 
 

Igår eftermiddag, direkt efter avslutad kontorstid åkte jag och Fredrik upp till sjön. Vi hade packat med oss vattenflaskor, termos med kaffe, ett paket Digestive-kex, sallad i matlådor och såklart fiskeutrustningen. Och när vi kom upp till sjön fläktade det skönt (jämfört mot i stan där man nästan flöt bort i 29 grader och sol) och vi gjorde iordning en utav båtarna för att ta oss ut på vattnet.

 

Och jag är så tacksam på något sätt att Fredrik har intresset för vildmarksliv och att vara ute i naturen. Jag själv har ju också det, men har varit dålig på att ta mig ut de senaste åren. Men nu? Nu njuter jag för fullt av att ta skogspromenader, sitta timmar i en båt på ett kluckande vatten och att andas in frisk luft så ofta jag kan. Jag gjorde ju mycket det som barn och det är verkligen rofyllt. Tror också att det är bra för min rastlösa själ att sitta ”fast” på en båt och fiska i timmar utan något annat att göra. När vi tog båten från ena sidan sjön till den andra och jag hela tiden frågade ”Kan jag kasta ut linan och fiska medan vi kör?” svarade bara Fredrik ”Du är ju som ett barn som inte kan sitta still, nu väntar vi tills vi kommer fram till andra sidan”. Och jo, jag är nog som ett barn i många lägen. Ivrig, rastlös och hela tiden nyfiken.

Därför gör timmarna på sjön mig så gott.

 
 

Och igår fick vi napp av både abborre, mört och gädda. Mest spektakulärt var nog när Fredrik fick en liten mört på kroken och 2 sekunder senare högg en gädda och åt upp både mörten och bet av linan i samma veva. Mycket spännande, tyckte jag.

Mot slutet avtog också vinden och det var nästan spegelblankt när vi tog båten tillbaka till bryggorna och åkte hem i skymningen.

 
 
signatur
 
 

2 kommentarer till “Går o fiskar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg