Redo för sommarfika.

 
 

kitchentime 004

kitchentime 003

kitchentime 005

kitchentime 002

kitchentime 007

kitchentime 001

 
 

Söndagar för mig är en riktig baka-kakor-och-dricka-kaffe-dag. Älskar att baka, tycker det är så meditativt på något sätt. Och så älskar jag ju fika också, så att kunna kombinera njutning på detta sätt är alldeles fantastiskt, om ni frågar mig. Och nu på sommaren är det ju så himla fint att ha hembakat redo i frysen för oväntat besök och dagar med sommarregn finns det nästan inget bättre än att stå inomhus med mjöl upp till armbågarna och doften av nybakat i vartenda rum.

 

I samarbete med KitchenTime fick jag möjlighet att testa både muffinsform och en ny form av presskanna så idag har jag minsann njutit. Presskannan är så himla perfekt. Fredrik har ju sedan tidigare en espressomaskin som maler hela bönor vid varje kopp. Absolut gott kaffe, men väldigt tidskrävande när man har gäster och ska ordna 4-5 koppar kaffe (it takes forever!). Så vi har letat efter ett smidigt alternativ för när vi har gäster eller helt enkelt är väldigt kaffesugna och behöver mer än 1 kopp var. Då vi inte vill ha hela köket belamrat med stora köksmaskiner föll vi verkligen för denna presskanna. Det är en presskanna, kaffebryggare och termos kombinerat i ett kan man säga. Väldans, väldans smidigt. Och i denna kan man tillaga upp till 12 koppar och den är verkligen perfekt! En länk till presskannan hittar ni HÄR.

Sedan har vi ju muffinsformen också – så himla smidigt. Produkten har ju funnits ett tag men jag har faktiskt aldrig haft någon i min ägo. Syrran däremot har det och gör de sjukaste kanelbullarna med hjälp av en sådan här muffinsform. De blir SÅ saftiga. Denna gången provbakade jag ett par bär- och kardemumma muffins men nästa gång får det absolut bli saftiga kardemummabullar som testas. Muffinsformen finner ni HÄR.

 

Är ni också kanske sugna på att baka i sommar och bjuda över grannarna, vännerna eller släkten på hembakat? Då har jag en fin sommarpresent till er – jag har nämligen ordnat så att ni får 20% rabatt på båda produkterna ovan. Rabattkoden är annas20 och den anger ni i kassan så dras rabatten av. Koden annas20 gäller till och med 30:e juni.

 
 

Recept på muffinsen:

75g rumsvarmt smör eller margarin

2 dl strösocker

2 ägg

3 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

3/4 dl filmjölk eller naturell yoghurt

1 tsk malen kardemumma

2 dl blåbär + några hallon

 

Sätt ugnen på 225 grader. Vispa smör och socker poröst och blanda sedan i ett ägg i taget. Rör om och tillsätt vetemjöl, bakpulver, kardemumma och till sist filmjölken. Blanda i bären och klicka sedan ut i muffinsformar. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.

 
 
signatur
 
 

2 kommentarer till “Redo för sommarfika.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg