På semester i Norge #1 – Dalsnibba.

 
 

Sådär. Efter att ha landat hemma, packat ur bilen och även hunnit med ett snabbt besök på gymmet har jag nu ägnat senaste timmen åt bildredigering. Ni kan tro att det fanns mycket vackert att fotografera uppe i grannlandet! Jag har gjort en egen kategori här i bloggen som jag döpt till ”NORGE” och som jag kommer samla alla inlägg som rör resan i. Tänker också att jag delar upp inläggen efter de platser/vandringar vi gjorde så blir det lättare för er att hitta.

Först ut på vår resa stod Dalsnibba.

 

Dalsnibba 001

Dalsnibba 009

Dalsnibba 006

Dalsnibba 013

Dalsnibba 012

Dalsnibba 002

Dalsnibba 008

Dalsnibba 005

Dalsnibba 011

Dalsnibba 007

Dalsnibba 010

 
 

Efter ungefär 9 timmars körning i bil (med några stopp på vägen) kom vi upp till de norska fjällen. Det var en riktigt häftig upplevelse att se hur naturen förändrades ju längre upp man kom på vägarna och ganska snart hade lummiga dalar bytts ut mot karga och snötäckta berg. Precis innan man kör serpentinvägarna ner mot Geiranger och Geirangerfjorden så passerar man Dalsnibba som ligger på höger sida om vägen. Dalsnibba är en enormt vacker utsiktspunkt belägen ungefär 1500m över havet och där du kan blicka ut över såväl karga berg som den grönskande dalen ner till Geirangerfjorden. Vi tog bilen den slingriga vägen upp och väl på plats fick vi skåda en utsikt utan dess like. Kanske världens vackraste?

 

Vi beundrade utsikten, tog några obligatoriska selfies och stod sedan i minuter och bara blickade ut över landskapet och nöp oss i armarna. Extremt vackert och väl värt ett besök innan man kör vidare ner mot fjorden.

 
 
signatur
 
 

2 kommentarer till “På semester i Norge #1 – Dalsnibba.

  1. Men wow vad vackert! Vilken natur!
    Kan tänka mig att det varit helt fantastiska dagar!

    Kram och ha en fortsatt go semester!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg