PÅ SEMESTER I NORGE #2 – GEIRANGERFJORDEN.

 
 

DSC_4891

DSC_4860

DSC_4838

DSC_5221

DSC_5026

DSC_4900

DSC_4869

DSC_4905

DSC_4861

DSC_4889

DSC_4875

DSC_5187

DSC_5193

DSC_4876

DSC_4886

DSC_4841

DSC_4888

 
 

Vårt ursprungliga mål för resan (och platsen där vi tillbringade mest tid) var vid Geiranger. En liten by precis intill Geirangerfjorden och med natur så vacker att man häpnar. Vi bodde totalt 3 nätter (2 olika campingar) vid fjorden och hade några magiska dagar där.

Vattnet i fjorden är alldeles turkost och så klart att man kunde tro att man befann sig vid medelhavet och den grönskande naturen och de höga bergen alldeles intill ramar in stället på ett magiskt sätt. Från Geiranger går det flera fina turer upp på bergen i varierande svårhetsgrad och längd. Vi gick flera stycken vandringar under vår vistelse där (berättar mer om den i separata inlägg).

 

Oftast på morgonen låg fjorden i dimma (se några bilder ovan) och det mystiska ljuset var slående till morgonkaffet och gröten vi lagade på stormköket. Sedan, under förmiddagen, sprack det oftast upp och Geiranger badade i solsken – vi hade riktigt tur med vädret de dagar vi var borta och hade sol nästan varje dag (bortsett från någon regnskur). En morgon bestämde vi oss för att hyra kajak och paddla ut i fjorden för att se det berömda vattenfallet ”Seven Sisters Waterfall”. En paddling på ungefär 3 timmar i det klarblå vattnet som var en perfekt träningstur och där vi fick möjlighet att se allt från havsnivån.

 

I fjorden finns det också gott om fisk och vi fick såväl makrill och torsk som en väldans massa sej och vi fick även nykokta blåmusslor till kvällsmat av en holländare som bodde i husbil bredvid oss. Så ja – åker ni upp till Norge så missa för all del inte Geiranger och Geirangerfjorden. Det kan ha varit en av de vackraste platser jag besökt.

 
 
signatur
 
 

Rekommenderade inlägg

2 thoughts on “PÅ SEMESTER I NORGE #2 – GEIRANGERFJORDEN.

  1. Tack för de vackra Norge bilderna! Har inte varit i Geiranger sen jag var liten men måste dit igen efter att ha sett dina bilder!
    Otroligt vackert! Vilken härlig tur ni har haft!

  2. Tack för de vackra Norge bilderna! Har inte varit Geiranger sedan jag var liten och längtar dit! Vilken härlig tur ni har haft!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *