Vinbär till frukost.

 
 
frukost 088


 
 

I helgen var vi förbi Fredriks föräldrar en sväng på kaffe och för att ta ikapp det senaste tid. Vi avhandlade ämnen som OS, resor, att jobba övertid och självplock av alla dess slag. Fredriks mamma berättade bland annat att det växte massvis av vinbärsbuskar bara ett stenkast bort från deras hus. Och då? Ja, då tog det inte lång stund förrän jag satt där, djupt in i buskarna och plockade. Jag kan bli som besatt av självplock, förstår ni. Jag tycker det är så himla synd att det som naturen har att erbjuda bara ska gå till spillo, förmultnas utan att någon tar till vara på det. Så därför kan jag bli smått hysterisk ute i blåbärsskogen när jag vill få med mig ALLT hem. Det går ju förstås inte, för då hade jag fått bosätta mig i skogen och spendera varje vaken timme åt att plocka de små blå. Men jag gör mitt bästa för att få med så mycket som möjligt hem. Sedan lägger jag det i frysen och njuter av svenska bär långt in på hösten. Mycket, mycket bra.

 

Idag till exempel blev det vinbär till frukost. Tillsammans med lite naturel yoghurt och lite honung var det riktigt gott. Och ikväll ska jag ge mig ut i blåbärsskogen igen. Ska först svänga förbi stan och se ifall någon butik fått in bärplockare i sortimentet igen (slutsålt i hela stan annars). Det går ju lite fortare att fylla frysen om man har en sådan, det gör det ju.

 
 
signatur
 
 

4 kommentarer till “Vinbär till frukost.

  1. Jag köpte en bärplockare på Ö&B ( heter det så??) i Uddevalla men de kanske tagit slut där med ?? Tycker inte om den där manicken dock, ett jäkla rensande efteråt och man får ju alla storlekar på bären. Är så bortskämd att jag bara vill ha de stora…. Så jag plockar för hand ändå!

    1. Hej Birgitta,
      Tack för tipset – där har jag inte kollat! Håller med om att det egentligen är bäst att plocka för hand – då slipper man rensa efteråt och får bara de allra bästa blåbären 🙂 Synd bara att det tar så lång tid 😉

  2. Precis sån är jag också, det är himla sorgligt att det inte går att få med sig alla bär hem! När jag blir en tokig gammal gumma kommer ingen få mig ur skogen före bären är helt slut 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg