Farfar 80 år.

 
 
farfar 001
 
 

Igår kväll, under tropisk sommarvärme firade vi världens bästa farfar som fyller 80 år idag (hipp hipp hurra!). Jag tycker om min farmor och farfar så himla mycket. De har liksom funnits vid min och mins systers sida hela livet och med dem har jag så otroligt många fina minnen. Allt från när jag var 4 år gammal fram till idag. Och farfar – ja, han är en av de mest fantastiska människor jag känner.

Farfar lever efter principen ”allt ordnar sig” och är en av de mest hakona-matata-inspirerande jag vet. Han tar det mesta med ro och har en lösning på princip allt. Han är också en av de mest händiga människor jag känner. Farfar kan allt som är värt att kunna och kan allt från att snickra hus, lägga tak, plantera äppelträd och gjuta betong. Det var till exempel han som lärde mig hur man kaklade och hjälpte mig att lägga kakel i köket till min lägenhet. Farfar tycker inte att man ska spendera pengar på saker man inte behöver så när jag skulle köpa kakelkryss för att få fogarna rätt till kaklet skakade han bara på huvudet och sa att det var ett onödigt köp. Sådant kunde man lika gärna använda tändstickor till. Ja, min farfar är lite av nutidens MacGyver och finner lösningar på det mesta genom sådant man redan har hemma.

Farfar älskar också att resa och tillsammans med farmor har de rest jorden runt och besökt otaliga platser och vi får alltid höra spännande berättelser från deras resor när vi kommer på besök. De senaste åren har det blivit många resor till favoriterna Varberg och Åland och nästan alla dagar på året är de ute på vägarna och kör och letar nya smultronställen. Kärleken till Varberg har jag definitivt fått av dem då de tog med mig och syrran på vårt första besök till staden redan som 3 månader gamla och därför det var extra roligt att ge dem en lyxig weekend i staden nu som present.

 

Farfar är också en sann njutningsmänniska. Han älskar att vara ute i naturen, att fika gott och att varje morgon (oavsett årstid) äta frukost på altanen prick klockan 08.00. Av farfar har jag ärvt mycket och jag är så himla glad över att han är just min farfar.

 

Så ja – stort grattis på 80-års dagen fina, fina du. Hoppas dagen blir fantastisk ♥

 
 
signatur
 
 

Rekommenderade inlägg

2 thoughts on “Farfar 80 år.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *