Frisk luft, fiskelycka och familjetid.

 
 
fiske 013

fiske 017

fiske 018

fiske 016

fiske 019

fiske 015

 
 

För ungefär två veckor sedan fyllde min halvlillebror Viggo 10 år. Jag kunde tyvärr inte vara med på kalaset men utlovade ändå en finfin födelsedagspresent. Vi skulle göra två av hans favoritsysslor under en dag. Fiska och äta kladdkaka.

 

Så igår, när solen sken från en klarblå himmel och luften var sensommarvarm åkte vi upp till Hökensås Naturreservat och till sjöarna och skogarna som jag spenderat mycket tid som liten med mamma och pappa genom att fiska, åka skridskor, dricka varm choklad och plocka blåbär, svamp och lingon. Här har jag mycket fina barndomsminnen ifrån och jag ville ge Viggo en liten del av dessa. Så Viggo, pappa & Co hämtade upp mig på morgonen och så åkte vi dit. Hade packat bilen med fiskespön, utrustning och en kylväska full av gott. Sedan inhandlade vi fiskekort och begav oss ut till en av de många sjöarna. Pappa hjälpte oss att agna med metmask och räkor och sedan slängde vi i krok och flöte och hoppades ivrigt på napp. Och visst nappade det. Vi fick säkert 20 stycken napp under timmarna, dock enbart små mört och de fina regnbågarna som i såg vakade i sjön vägrade ta betet. Men vi hade ändå riktigt fina timmar i solskenet vid vattnet. Metade, pratade, satt på filtar och åt kladdkaka med händerna och plockade blåbär vid slänten ner mot sjön.

Kommer på mig själv att ofta längta efter dessa stunder. Tystnaden i skogen. När jag får andas frisk luft, se milsvis av tallskog, vatten och blåbärsris. Och när man också kan vända ansiktet mot solen och känna värmen finns det inte mycket som slår de där timmarna ute i naturen. 100% njutning.

 

Ja, igår var en härlig dag. Frisk luft, familjetid och sedan kräftskiva hemma hos mamma på kvällen. Fulländat.

Idag regnar det och jag har suttit i timmar ute på den inglasade altanen med mamma, druckit kaffe, småpratat, redigerat bilder och hört regnet slå mot taket. Nu är det dock lite uppehåll så jag ska snöra på mig skorna och ta mig ut och jogga en kort runda. Sedan får vi se vad dagen har att erbjuda.

 
 
signatur
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg