Egentid på Café Flora och Sprudla.

 
dsc_1703

dsc_1725

dsc_1711

dsc_1737

dsc_1727

dsc_1713

dsc_1729

dsc_1720

dsc_1721

 

I söndags, efter långpromenad och en tur till köpcentret landade jag i Ljungskile för att besöka två favoritställen; FLORA och SPRUDLA. Jag började besöket med lunch och gofika inne på Café Flora. Alltså, bor ni i närheten men inte har varit där? Åk dit. Supermysig miljö, kalasgod mat och sockersöta bakverk. Och så fantastiskt trevlig personal, förstås. Hit åker jag gärna för egentid och kan sitta i timmar och äta, dricka kaffe och läsa bok. Så himla mysigt. Och i söndags slog jag till på både lunch och kaka. En chilikryddad morotssoppa fick stå för lunchen och till kaffet valde jag en mjuk pepparkaka med frosting som kan ha varit det godaste jag ätit på länge. Och i caféet satt jag en lång stund och njöt av julmusik, en bra bok och lyssnade på sorlet av adventsglada besökare.

 

När jag sedan var mätt, belåten och hade druckit alldeles för många koppar kaffe gick jag vidare till grannbutiken Sprudla. Butiken innehåller så vansinnigt mycket fint; allt från doftljus, tavlor, kritfärg, tvålar och vackra kläder. Och Linda som jobbar där är cirka hur gullig som helst. Denna gången fick det bli en julklapp som följde med hem och när jag rullade bilen från mina favoritställen kunde jag bara konstatera att det finns få platser som får mig att må som bra som dessa.

 
signatur
 

Rekommenderade inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *