Broste Copenhagen.

 

 

Vet ni vad jag fick i julklapp? Något som jag suktat efter länge, nämligen rustikt porslin i dansk design. Broste Copehagen är det som gör detta porslin och jag blev förälskad i serien Nordic Sea & Nordic Sand redan första gången jag såg den och nu har jag alltså 8 tallikar i serien som kommer få servera många fina middagar framöver, så himla fint!

 

Idag fick de bland annat servera en vegetarisk lunch. Receptet är busenkelt och jag tänkte jag skulle dela med mig av det till er här. Kanske kan vara gott efter all julmat?

 

Vegetarisk gryta, till ca 4-6 personer

2 st gula lökar

3 st vitlöksklyftor

5 st morötter

3 dl röda linser

2 burkar krossade tomater

ca 5 dl vatten

1 msk tomatpuré

Salt, peppar, chilipulver och torkad oregano

Färsk pasta och fetaost till servering

 

Börja med att hacka gul lök och vitlök, bryn detta i lite olja i en stor gryta. Tillsätt sedan krossade tomater, tomatpuré och vatten. Skär morötterna i centimeterlånga stavar och lägg i grytan. Häll i salt, peppar, chilipulver och lite oregano. Låt koka ca 5 minuter. Tillsätt sedan de röda linserna och låt koka i ytterligare 10 minuter. Smaka av och se ifall det behövs mer kryddor, annars: servera med färsk pasta och smulad fetaost.

 

 

Rekommenderade inlägg

4 kommentarer till “Broste Copenhagen.

    1. Just detta beställdes på nätet, men jag vet att bland annat Cervera har det om man vill kika på porslinet innan köp 🙂
      God fortsättning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *