Tänk att vi är inne på den näst sista dagen av 2016. På söndag har vi nytt år och på lördag är det nyårsafton. Så himla härligt med en kväll fylld av festligheter! I år ska vi ha middagen hemma hos oss och jag sitter och funderar på vad vi ska bjuda på i år. Kanske är det fler än jag där ute som söker inspiration till nyårsmiddagen? Jag har knåpat ihop tre stycken menyer som jag gärna hade tillagat eller blivit serverad när jag firar in det nya året.
MENY 1
En meny med mustiga smaker inspirerad från hösten och vintern. Både soppa och efterrätt går att förbereda och varmrätten sköter nästan sig själv i ugnen.
Förrätt: Blomkålssoppa – recept HÄR
Varmrätt: Oxfilé med pepparsås och ungsbakad potatis – recept HÄR
Efterrätt: Tarte Tatin – recept HÄR
–
MENY 2
Italienska smaker är aldrig fel och denna meny går garanterat hem hos dem som älskar den sydeuropeiska matkulturen!
Förrätt: En bricka fylld av goda charkuterier och ostar
Varmrätt: Pappardelle med skogschampinjoner och tryffelolja – recept HÄR
Efterrätt: Tiramisu – recept HÄR
–
MENY 3
En nyårsmeny med klassiska smaker som passar många. Efterrätten görs med fördel dagen innan.
Förrätt: Moules Mariniere – recept HÄR
Varmrätt: Rimmad torskrygg med krossade rödbetor och pepparrot – recept HÄR
Efterrätt: Kolatryffelpaj med flingsalt – recept HÄR