Benpass på gymmet – träningsvideo.

 

 

Några av er har frågat kring hur jag tränar. Skrev ett ganska lång inlägg kring träning för länge sedan (SE HÄR) och då som nu så tycker jag det viktigaste är att hitta en träningsform som man själv tycker om och brinner för – sedan kan man såklart alltid inspireras kring övningar, tips och idéer inom de olika träningsformerna.

Som många av er redan vet så älskar jag styrketräning och ser gymmet som ett andra hem. HUR och VAD jag tränar på gymmet varierar lite under året. Vissa perioder gillar jag att köra explosivt och fokusera på uthållighet medan andra perioder vill jag fokusera på rörlighet och tredje tillfällen på råstyrka. Att kunna gå omkring bland vikter, stänger och maskiner på gymmet och träna det jag är sugen på för dagen är verkligen ett koncept som passar mig.

Och just nu? Just nu gillar jag skivstängerna lite extra mycket. Att träna hela kroppen och de stora muskelgrupperna med hjälp av en skivstång (barbell) är fantastiskt effektivt och roligt! Favoritövningarna just nu när jag lägger upp ett benpass på gymmet är de ni ser i videon ovan (i ordningsföljd: front squat, frivändningar, thrusters (2 olika versioner) och marklyft). Bra övningar där man jobbar mycket med ben, men får med hela kroppen då du är tvungen att spänna bålen, jobba med axlarna, ha bra hållning och får upp ett tempo vilket ökar flåset.

 

I början av videon ser ni också mina favoriter kring uppvärmnings-övningar. Dessa har EMIL lärt mig och de är otroligt effektiva för att väcka kroppen inför ett pass likt detta. Gör dessa (+ några till) i stort sett varje gång jag tränar och jag märker stor skillnad på rörlighet i kroppen. Riktigt bra!

Ovan ser ni som sagt vad ett exempel på hur ett benpass på gymmet kan se ut för mig. Jag arbetar vanligtvis med 3-4 set av varje övning med ca 8-10 repetitioner i varje set. Riktigt rolig träning där mycket fokus ligger på teknik och jag tycker jag blir bättre rent tekniskt vid varje pass. Ibland kör jag 1 benpass/veckan men ibland händer det att jag kör 2 stycken. Då försöker jag variera övningarna och kör mer med gummiband, lätta vikter och maskiner. Omväxling förnöjer!

 

– vill ni se fler träningsvideor/få tips så hojta gärna till så vet jag om jag ska ta med mig kameran till gymmet fler gånger –

 

Note to self: Nästa gång ska jag filma men manuell fokus. Hade autofokus på under vissa klipp och därför blir fokuseringen lite ”hackig”. Kul med video, dock! Är riktigt sugen på att lära mig mer – både att filma och redigera

 

 

3 kommentarer till “Benpass på gymmet – träningsvideo.

  1. Vad kul! Och så grym du är (för det är du inte din twin för såå lika!) förstår varför du har den superkroppen du har!
    Ska nog testa den uppvärmningen – såg väldigt snäll och bra ut.

    Ha en fin fredag!
    Kram

    1. Haha yes det är jag på videon – även om syrran gästspelar i slutet 😉
      Tack för den fina kommentaren och ja – uppvärmningen är toppen! Har även fler övningar som är toppen för stela ryggar och nacke. Ska se om jag inte kan filma även dem och publicera 🙂

      Kram och ha en underbar helg!

  2. KUL med träningsvideo, jag ser gäran mer av de (varje dag helst hehe). Kör din uppvärmning idag. Strålande med inspiration. Nu frukost och sen mot gymmet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg