Chokladbollar på torkade plommon.

 

 

Vet ni vad jag gjorde idag? Tog årets första löprunda utomhus! Tänkte först dra in till gymmet och springa några intervaller på löpbandet efter kontorstid, men då vädret ändå visade på uppehåll och ett par plusgrader tänkte både jag och Fredrik att det var dags för årets första utomhustur.

Sagt och gjort – vi snörade på oss skorna och gav oss iväg på en 5km-runda. En alldeles lagom sträcka att springa, om ni frågar mig (tror aldrig jag fått för mig att springa längre än 7-8km, är ingen distanslöpare, direkt). Och efter 5km var jag både totalt slut och superpigg, på samma gång. Det är något med träning utomhus, alltså. Även om både mina lungor och mina lår protesterar vid utomhusträning såhär års (har både köldastma och någon typ av köldallergi för herregud så det kliar på benen när jag tränar utomhus vid kallt väder!).

 

Men häpp. Dagens löprunda alltså, 10 poäng. Något som också får 10 poäng är chokladbollarna jag gjort nu ikväll. Gjorda på torkade plommon, starkt kaffe och mycket kakao. Mums! Går supersnabbt att sväng ihop och passar finfint som mitt-i-veckan-snacks, tycker jag.

 

Chokladbollar:

ca 1,5 dl torkade plommon

3 dl havregryn

2 msk kakao

3 msk kallt kaffe (här kan du ta i mer om degen blir för torr)

kokos att rulla bollarna i

 

Lägg plommon, havregryn, kakao och kaffe i en matbredare. Kör på fullt ös tills det bildat en massa. Rulla sedan bollarna i kokos och låt stå kallt ca 30 minuter innan servering. Klart!

 

 

Rekommenderade inlägg

One thought on “Chokladbollar på torkade plommon.

  1. ÅÅÅ det är så gott, fast jag gör alltid med dadlar och riktig mörk ekologisk kakao. Måste testa med plommon. Massor med kaffe också ska det vara. Bästa är att barnen också älskar dem! Jag kan inte längre äta “vanliga” chokladbollar med smör och socker, blir så äckligt i munnen och illamående av sockret. En fördel med att aldrig äta socker 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *