Grötfrukost.

 


 

God morgon på er! Vad åt ni till frukost idag? Det är rätt intressant fakta att vi till lunch/middag varierar nästan alla veckans måltider men att vi till frukost äter samma i stort sett varje dag. För egen del så hamnar jag i perioder gällande frukostval. Vissa perioder äter jag ofta gröt, andra yoghurt och vissa perioder müsli. Just nu är jag inne i en väldigt mixad period då jag i stort sett äter olika saker till frukost varje dag. Jag tycker frukosten är dagens bästa mål och vaknar alltid hungrig. Ser därför till att jag har gott om tid på mig att äta så jag slipper slänga i mig maten. Att känna att jag inte har tid till att njuta frukost kan verkligen förstöra en hel morgon för mig.

Men imorse hade jag god tid på mig och till frukost idag åt jag ett kokt ägg och en version på gröt som jag fått recept på av min systers kille. Mikael tävlar i body building och han – om någon – vet vikten av att få i sig en stadig frulle. Som sagt vad, idag blev det alltså havregrynsgröt toppat med hallon, chiafrön, riven kokos och en ”kräm” på proteinpulver + vatten. Supergott!

 

Nu ska jag åka iväg till kontoret. Ute skiner solen från en blå himmel och det känns som om att det kommer bli en fantastisk dag, det här.

 

 

4 kommentarer till “Grötfrukost.

    1. Precis! Vatten + chokladproteinpulver (använder mig av Casein istället för Whey då min mage tycks tåla det bättre). Använder ungefär 1,5 msk proteinpulver och lika mängd vatten. Testa dig fram, ta lite mindre vatten från början och ”späd ut” tills du får den konsistens du önskar 🙂

  1. Gröten såg jättegod ut 🙂 Måste försöka hitta de där havregrynen som du tipsade om tidigare.
    Vad äter du för mellanmål? Jag måste äta mellanmål på jobbet för att orka men frukt och kvarg med müsli har jag blivit lite less på.

    1. Ja, de där ”steel cut oats” som jag tipsade om är verkligen goda! Kul också med något alternativ till den vanliga havregrynsgröten 🙂
      Åh, jag äter minst 2 mellanmål/dag så här brukar jag variera rätt friskt. Kan faktiskt ta och skriva ett inlägg kring mina mellanmål och förslag på dessa i nästa vecka.

      Kram o trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg