SONY DSC-RX100.

 

 

I helgen köpte jag mig en ny leksak; en Sony DSC-RX100.

Älskar min Nikon D610 obeskrivligt men ibland har jag ingen större lust att släpa med mig en kamera på 2kg överallt utan vill ha något som passar handväskan och som inte får alla på hela restaurangen att vända sig om och titta när man fotograferar maten på tallriken.

Så efter lite snabb research på förmiddagen åkte jag ut och införskaffade denna. Haha just det beteendet är så himla typiskt mig. Jag kan ha beslutsångest i 40 minuter över vad jag ska beställa på en meny, jämföra priser i matbutiken så att jag retar gallfeber på Fredrik och lämna tillbaka ett linne på H&M för 49.90:- med tanken om att jag nog inte kommer använda det ofta. Men de där lite större köpen? Ja de beslutar jag oftast under fem minuter. Klokt eller inte, men det är så jag funkar.

Som sagt, efter lite snabb research beslutade jag mig för denna Sony. Vad som gjorde att jag föll för just denna? Möjligheten att fota i dåliga ljusförhållanden, bländare på 1.8, att man fotograferar i RAW-format, dess pyttelilla storlek och att den dessutom var prisvärd.

 

Jag har bara hunnit testa kameran lite här hemma men jag måste säga att jag är riktigt nöjd! Kan ge en bättre recension lite längre fram i tiden men just nu är jag väldigt nöjd med komplementet till min Nikon. Tänker mig att denna lilla vän ska få följa med ut på enklare promenader, på restaurangbesök och middagar där man känner sig obekväm med en 2kg klump till kamera.

 

En present från mig till mig – kanske den bästa av gåvor.

 

 

6 kommentarer till “SONY DSC-RX100.

  1. Hej Anna (och ni andra som har den här kameran): jag undrar vilken av de nuvarande fem modellerna du har? Det är ju ganska stor skillnad i pris men man är ju ändå frestad att köpa den senaste (och dyraste!) versionen. Men kanske räcker den första modellen alldeles utmärkt som vardagskamera, för en som inte brukar fota med annat än mobilen?

    1. Hej Cecilia,

      Jag köpte den (första?) modellen som ligger runt 3.700kr i butik.
      Tycker den fungerar UTMÄRKT! som ersättare till mobilen och den senaste(?) modellen som ligger runt 11.000kr i butik riktar sig mer mot professionell fotografering med manuell fokus, filming i 4K och så vidare.
      Så är du ute efter en riktigt bra kamera som är smidig att bära med sig och som tar väldigt bra bilder och filmar i hög kvalitet så hade jag rekommenderat den första modellen. Du får en riktigt bra kamera till bra pris där 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg