Att äntligen ha jordgubbsäsong.

 


 

Det bästa med den här årstiden (utöver ljuset, värmen, den allt mer grönskande naturen och fågelkvittret)? JORDGUBBARNA! Inte de där spanska, allergiframkallande, vattniga sakerna som finns året runt utan de som faktiskt smakar något. Efter 4 år som jordgubbsförsäljare kan jag mina grejer, om man säger så, och vet att de belgiska jordgubbarna stundtals faktiskt slår dom svenska i smak.

Okej okej, alla er som sätter morgonkaffet i halsen nu. En solmogen svensk jordgubbe plockad ute i trädgården går inte att mäta sig med. Men vissa svenska som man köper för 60kr asken? Ja, då smakar de belgiska precis lika bra.

 

Och nu, ja nu har alltså jordgubbssäsongen startat. Och bara denna vecka har jag köpt 6 liter(!) och satt i mig. När det är som ”värst” äter jag ungefär 1 liter bär om dagen. Men när något är så gott och bara finns en kort period av året? Ja, då får man passa på.

Så idag har jag ätit jordgubbar till frukost. Skivade i naturell yoghurt tillsammans med lite chiafrön och pumpakärnor. Tänk så lyxigt det är med färska bär, ändå.

 

 

2 kommentarer till “Att äntligen ha jordgubbsäsong.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg