Att förbereda inför Österrike.

 

Bilder från Norge förra året. Välj kategori ”NORGE” på bloggen för att se mer.

 

Alltså hjälp! vad tiden går fort. Minns det som igår (fastän det var typ januari) när jag och Fredrik först började prata om att semestra och vandra i Österrike. Och nu? Nu är det bara 2 veckor kvar tills vi åker. Och på jobbet har jag mycket som ska bli klart innan jag stämplar ut för semester och vi har en del kvar att planera kring resan också.

 

Bland annat så behöver vi spika en exakt resrutt. Vi kommer ju åka bil ner och nu har vi på ett ungefär klart för oss vilka tider som gäller för resan ner med allt gällande avresa, färjetider och övernattning längs vägen. Vi har också ”på ett ungefär” klart för oss vilka vandringsleder/delar av vandringsleder vi kommer vandra på. Men här behöver vi dubbelkolla kring boende och så vidare. En del hotell/stugor öppnar inte förrän i mitten av juni så här gäller det att välja andra destinationer med sovmöjligheter. Vi planerar också, utöver vandringen, att besöka en del mysiga byar och städer väl på plats så som Bad Gastein, Hallstatt och Salzburg. Kan ju vara trevligt att byta vandringskängor och ryggsäck mot finkläder och cappuccinos någon dag.

 

Innan Österrike är det också en del saker vi måste införskaffa rent materialmässigt. Som tur är har jag en utrustningsnörd till pojkvän som minsann ser till att allt praktiskt och materiellt ska införskaffas och har koll på inköpslistan. Jag? Jag fokuserar mest på vilka platser som ska besökas där jag kan ta vackrast bilder, haha.

 

Men ja,

14 dagar kvar till Österrike och vyer som nog slår det mesta jag skådat. Fint det.

 

 

3 kommentarer till “Att förbereda inför Österrike.

  1. Österrike är fantastiskt både på vintern med skidåkning och på sommaren med vandringar med blommande alpängar. Och så alla mysiga ställen för en öl och något gott att äta. Hallstatt är väldigt vackert och där finns en saltgruva att besöka om man känner för det. I Werfen söder om Salzburg finns Eisriesenwelt som är världens största isgrotta. Det går att vandra upp till grottan som ligger på 1641 m höjd. Finns 2 Hutten för att få något att äta eller dricka. Ha en härlig tur med underbara naturupplevelser!

    1. Åh, Österrike låter ju onekligen fantastiskt. Längtar verkligen tills vi åker 🙂
      Tusen tack också för tipsen! Vi passerar faktiskt Werfen på vägen ned mot Bad Gastein och ett stopp på Eisriesenwelt låter ju givet 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg