Salzburger Almenweg.

 

 

Lite snapshots från våra 48 första timmar i alperna. SÅ HIMLA HÄFTIGT! Alltså, naturen är så storslagen att det knappt går att beskriva i varken bilder eller ord, det är så mäktigt!

Vi började ju som sagt att vandra Salzburger Almenweg igår, men våra 3-4 dagars vandring blev förkortade till 2. De flesta övernattningshak (så kallade Hütter) öppnar inte förrän i mitten av juni och att lösa annat boende visade sig vara svårare än vi trott så därför fick vi ”avbryta” efter två dagar. Men alltså, Salzburger Almenweg, vilka timmar det varit!

På 48 timmar har vi hunnit vandra från 552 m.ö.h till 1695 meter över havsnivån och vi har fått nypa oss i armen var femte minut, pekat och utropat åh, titta där!  konstant och haft världens finaste väder. Hallå, 26 grader, klarblå himmel och sol. Det blir knappt bättre! Och så har vi druckit vatten ur vattenfall, ätit en väldigt suspekt (men kalasgod) soppa, pratat tysk-engelsk-svenska med tyskar och österrikare som knappt förstår ett ord engelska. Och så har vi sovit på 1695 meters höjd i en hütte med världens vackraste vy. Och så har vi klappat tama fjällkor, liftat med ett gäng österrikare och ätit tonfisk ur burk, torkad frukt och lyckats utlösa en propp på vårt nuvarande hotellrum.

 

Ja, 48 timmar. Tänk vad äventyr man kan hinna med på den tiden!

 

Och nu? Nu ligger vi i en hotellsäng i Bad Hofgastein, tagit en väääldigt efterlängtad dusch och planerar morgondagens tur. Så himla härligt att få vara här!

 

 

Rekommenderade inlägg

4 thoughts on “Salzburger Almenweg.

 1. Wunderschön! I Bad Gastein finns ett termalbad att mjuka upp stela vandringmuskler i. Ha en fortsatt härlig resa!

 2. So beautiful!
  What is the name of the cottage that you slept in? Do you suggest any hikes (duration from 5-7 hours) ? 🙂

  Thank you,
  Ana

  1. Hi Ana,

   The cottage that we slept in was ”Mitterfeldalm” that was suited between stage 1 and 2 on Salzburger Almenweg.
   We did only hike stage 1 and 2 during our trip, but I can really recommend those two! Stage 1 was a lot of hike uphill (went from 525 MSL* to 1695 MSL*) – but it was SO worth it – beautiful hike! Stage 2 was more flat and suitable for all kind of hikers. Overall I really enjoyed walking Salsburger Almenweg and wish that we had gone longer on that route.

   If you want any suggestion for other hikes in the area of Bad Gastein I’d be happy to give some tips 🙂

   *MSL = meters above sea level

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *