Önskeinlägg – Strandbröllop

 


 

Fick ett önskemål kring att skriva lite mer kring bröllop och jag tänkte faktiskt ägna ett inlägg åt just en sådan önskan; strandbröllop! Vem har inte någon gång drömt om ett bröllop där du står barfota på en kritvit strand, har blommor i håret och på vackra stolar sitter speciellt inbjudna gäster som får bevittna när du säger Ja till din älskade.  Men vad krävs för att planera ett strandbröllop, egentligen? Här kommer några tips!

Kanske det viktigaste; vädret.
Drömmer du om ett strandbröllop bör du nog fundera på ett destinations-bröllop. Antal soldagar i Norden är tyvärr lite oberäkneliga och att se den finkornigt sanden förvandlas till ett gyttjebad på bröllopsdagen är lagom roligt, om vi säger så. Och väljer ni att satsa på ett destinationsbröllop (utomlands) är det några saker ni bör ta med i planeringen.

Antalet gäster.
Väljer ni att förlägga bröllopet utomlands kanske ni väljer att hålla nere antalet gäster ifall ni själva ska bekosta boende för alla gäster. Ha också med i beräkningen att alla kanske inte har möjlighet att resa utomlands för bröllop (både gällande ekonomi och tid).

Boka wedding planner.
Att planera ett bröllop kräver tid, inspiration och information. Att planera ett bröllop på hemmaplan kan vara stressigt, men fullt hanterbart på egen hand. Väljer ni dock ett destinationsbröllop rekommenderas att ta hjälp av en bröllopskoordinator (wedding planner) på den tänkta orten. Att ha en person på plats med massvis av kontakter är ovärderligt.

 

 

Val av plats/lokal.
Ett strandbröllop mitt under bar himmel kräver att vädret är på rätt sida, hela dagen. Vill ni köra ett säkert kort kan ni välja att hålla enbart vigseln på stranden, men bröllopsfesten i en närliggande lokal. Många resorter/vingårdar/hotell erbjuder bra bröllopspaket. Ta en titt på dessa och se vad som erbjuds/ingår i ett avtal. Kanske finns även boende för era gäster på denna plats? Vill ni gifta er på en plats långt ifrån en färdig ”festlokal”? Kolla om möjlighet kring partytält finns. Praktiskt vid både regn, blåst och gassande sol och går att dekorera i oändlighet.

Dekoration & Dukning.
Att förlägga ett bröllop utomhus (på en strand, en äng eller en skog) är underbart och här är det extra vackert att dekorera med sådant naturen har att erbjuda och komplettera med vackra tyger, vimplar och ljuslyktor. Hålls ceremonin utomhus är det väldigt vackert med en ”båge” av något slag som symboliserar vigselplatsen. En ställning klädd med blommor eller böljande tyg är både romantisk och bidrar till en självklar plats för vigseln. Tänk också på att erbjuda sittplatser för era gäster till vigseln. Dekorera gärna stolar eller bänkarna i samma tema som ”bågen” och håll en röd tråd i dekorationen på er stora dag.

Låt gärna dukningen följa samma tema som övrig dekoration. Tänk på att detta är er stora dag så ta gärna ut svängarna lite extra. Och även om ni vill ha en avslappnad stämning på dagen; undvik engångsbestick/glas och tallrikar. I ärlighetens namn känns det lite undermåligt på en bröllopsdag. Satsa hellre på udda porslin som passar in i miljön.

 

 

Mat & Dryck.
Satsa på mat och dryck som passar in i ert tema och bidrar till den avslappnade, romantiska stämningen. Vid destinations- och utomhusbröllop lämpar sig bufféer bra och här går det att variera i all oändlighet. Servera italiensk buffé eller ställ till med grillfest. Ni väljer! Som bröllopstårta kan det vara fint att välja en rustik, somrig variant.

Klädsel.
Att stå på en strand eller på en äng iförd en pampig klänning i satin och lång frack känns lite malplacerat. Tänk på att er klädsel ska passa in på den ”typ” av bröllop ni valt. Ett destinationsbröllop eller utomhusbröllop symboliseras av en mer avslappnad klädsel (men inte mindre elegant för det!). Som brudgum kan du satsa på en kostym gjord utav linne och här passar naturfärger väl in så som beige, brunt och blått. Även ljusare grå nyanser är väldigt fint. Som brud väljer du med fördel en klänning i böljande tyg alternativt en kortare klänning. Idag finns det ett oändligt utbud av vackra klänningar i bröllopsbutikerna och material så som spets, chiffong och mjuk tyll är väldigt vackert i miljöer utomhus.

 

(klänningar från: Justin Alexander Signature, Ladybird, Sincerity, Maggie Sottero)

Gör dagen extra speciell.
 
En bröllopsdag är alltid speciell, oavsett om ni gifter er efter 20 år tillsammans så kommer du förmodligen känna dig nyförälskad på bröllopsdagen. Se till att uppmärksamma din andra hälft lite extra inför och på bröllopsdagen. Kanske bokar ni in en SPA-kväll dagen innan? Kanske skriver ni ett tal till varandra som ni läser upp på festen utöver era bröllopslöften? Kanske har du anordnat en överraskning för din partner under dagen? En sångare som oväntat sjunger din älskades favoritlåt? Eller en åktur i din älskades drömfordon till festen? Överraska din partner med något som du vet kommer uppskattas.

 

 

1 kommentar till “Önskeinlägg – Strandbröllop

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg