Salzburg ♥

 

 

Utöver att bestiga berg, göra toppturer, äta makrillfilé i tomatsås och beundra storslagna vyer tillsammans så passade även jag och Fredrik att besöka små charmiga byar och vackra städer på vår semester i Österrike. Ett sådant stopp var Salzburg. Vi använde på förmiddagen till denna vackra stad och efter att ha spenderat ca 2 timmar inne i den gigantiska sportbutiken Sports Direct (tips!!) utanför centrum och tillslut hittat en parkering så tog vi sikte på gamla stan (”Alstadt”) i Salzburg. Och den gamla delen av staden är så himla vacker! Just denna dag var det soligt och varmt i luften och då det fortfarande räknades som lågsäsong under vår vistelse så var det inte knökfullt av turister utan vi kunde strosa gatorna upp och ned utan att trängas allt för mycket med fotosugna japaner.

 

Och den gamla staden bjöd på kullerstensgator, charmiga torg, mysiga uteserveringar och fantastisk arkitektur. Och vi spenderade en halvdag inne i staden med att köpa varmkorv som vi åt på en vacker stentrappa, att besöka en väldigt pampig kyrka, att se gatukonstnärer och vacker arkitektur och besöka en och annan butik. Vi avslutade sedan besöket i staden med att sitta i skuggan av ett parasoll på ett vackert torg och äta bakelser med dessertgaffel och dricka stark espresso. Bästa avslutet på en mysig dag och även om det kliade i benen att ge sig ut på vandring igen var det välbehövligt med en paus i ”vanliga” kläder och med gofika i magen.

 

 

Förresten, ni vet väl att jag samlar alla inlägg som rör vår resa i kategorin som heter ÖSTERRIKE? Bara att välja den kategorin i rullistan (längst ned på bloggen) så finner ni alla inlägg som rör resan där.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg