Att äga sin egen bostad – och att titta på nytt.

 

 – REKLAM –

Bilder från Pinterest

 

Hur bor ni idag? Villa? Radhus? Hemma hos föräldrarna? Hyresrätt? Egen bostadsrätt? Hyr i andrahand? Inneboende?

Vi bor idag alla på olika sätt, själv äger jag en bostadsrätt som jag i dagsläget hyr ut i andra hand medan jag bor hos min pojkvän, som också äger en bostadsrätt. Personligen är jag väldigt glad över att äga mitt eget boende och för mig är det den bästa lösningen. Att spendera livet i en hyresrätt kan visserligen vara väldigt behagligt och enkelt, men jag gillar att se bostaden som en investering och att ha makten över den. Kommer ihåg känslan än idag när jag gick till banken för att ta mitt första lånelöfte. Mina två första lägenheter var hyresrätter och att gå till banken för att be om lånelöfte för att KÖPA sin egen bostad kändes svindlande stort. Och vuxet.

Kommer också ihåg den första visningen jag gick på, vilket också visade sig vara lägenheten jag äger idag. Den som hade en hall målat i kornblått och ägdes av en pensionerad man som skulle bosätta sig i Panama på heltid. Minns också den pirrande känslan vid budgivningen och samtalet om att JAG vunnit den erinrar jag mig om än idag, det känns som om det var igår, fastän det var 4 år sedan.

 

Hur som helst, att äga sitt boende – den bästa investeringen och jag är glad att jag äger mitt egna och kommer också vara noggrann med att stå som halva ägaren vid nästa köp. Jag och Fredrik surfar då och då på Hemnet för att spana på hus, längtan efter en trädgård under sommarhalvåret är stor för mig och jag kan inte låta bli att drömma om att dricka morgonkaffet i trädgården och bjuda över vänner på grillkvällar. Trots att hus innebär mer ansvar och jobb längtar jag ibland vansinnigt mycket efter det (trots att jag älskar lägenheten vi bor i nu). Men innan nästa köp ska ett nytt lånelöfte tas och det ska kollas räntor, villkor och avtal hit och dit. Trots att det inte är aktuellt precis idag känner jag ändå vilket projekt det är. Att besöka olika banker, jämföra, pruta och diskutera. Sådant som både tar kraft och tid (hallå ta ledigt från jobbet för att besöka bankerna!). Blev därför väldigt glad över att höra att tekniken uppdaterar sig och samhället hänger med. Ni som lyssnar på FREDAGSPODDEN har säkert hört talas om det fantastiska bolaget CONSECTOR. Det är en sajt som jämför lån och hittar det lån som passar dig allra bäst! Consector förhandlar lånen åt dig och det enda du behöver göra är att fylla i en ansökan på det lån du önskar så jämför Consector bankernas erbjudanden – helt kostnadsfritt. Alltså, HUR BRA? Det innebär att du, när som helst på dygnet, kan hitta det lån som passar dig och dina önskemål allra bäst. Väldigt smidigt, om du frågar mig, och definitivt en tjänst jag kommer använda mig av när det blir dags för köp av en ny bostad. Vill du veta mer om Consecor? Klicka då HÄR för att få mer kunskap, och kanske till och med fylla i en ansökan.

 

 

3 saker jag gillar med Consector (fakta hittad från intervju med VD Pontus Holgersson HÄR).

Istället för att vända dig till ”gammelbanken” kan du på ett modernt och digitalt sätt få lån till bästa räntan. Consector ställer bankerna mot varandra och genom en digital budgivning får bankerna återkomma med ränteerbjudande och du väljer sedan den aktör som passar dig bäst. Då Consector arbetar digitalt är de tillgängliga online 24/7 samt via telefon och fysiskt om man önskar det.

 

Consector presenterar alltid alla aktörer som ger ett anbud. Det är viktigt att det är full transparens och att kunden kan välja det erbjudande som kunden tjänar mest på.

 

Consector lägger ner tid på varje kund och säkerställer att kunden blir matchad med rätt bank, detta resulterar i bättre villkor för kunderna till skillnad mot andra aktörer som bara arbetar med blancolån.

 

 

I samarbete med Consector

 

Rekommenderade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *