Smultronstället i Söderköping.

 

 

Igår förmiddag besökte vi Söderköping. En väldans mysig stad belägen vid Göta Kanal och där stockrosor växte vid vartenda hus. Staden, som besöks av kanalåkare från hela landet är också väldans känt för sitt glasscafé; SMULTRONSTÄLLET. Vi tog sikte på caféet strax efter öppning och inte långt därefter ringlade sig kön lång, så ett hett tips är att komma tidigt om man vill undvika köerna.

På menyn? Ja där står glass i stora lass. Den ena enorma kreationen efter den andra och i oändliga smakkombinationer. Jag frestades länge på att välja deras största glass, men insåg också att jag aldrig skulle orka äta upp så valet föll tillslut på en av de ”mindre” glasskombinationerna (som dock var långt ifrån liten, haha). Fredrik däremot beställde in en av giganterna och efter att ha ätit upp hela sin portion mådde han dåligt i ungefär 6 timmar efteråt, haha. Så mitt val visade sig vara ganska klokt. Vad jag valde? En kombination av vaniljglass, grapefruktsorbet, grädde och dulce de leche. Oväntad god kombo!

 

Efter glassätandet strosade vi sedan längs kanalen, fotograferade vackra blommor och konstaterade att detta var en mycket fin avslutning på semestern.

 

 

Rekommenderade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *