Fiskekvällar och skogsluft.

 

 

Igår var det alldeles vindstilla ute och trots att klockan passerat 17.00 var det fortfarande 24 grader ute – så jag och Fredrik bestämde oss för att åka ut i naturen. Han? Han var sugen på att fiska. Jag? Jag ville gärna ta en löprunda i skog och sedan sitta i en båt och läsa bok. Lösningen: vi åkte upp till sjön!

Efter att ha packat middagsmat och en termos med tevatten åkte vi alltså upp till sjön och när vi kom upp var skogen alldeles stilla och medan Fredrik gick ner till sjön och började förbereda flugfiskespöna så tog jag en lättare löprunda längs skogsvägen. Sprang 15 minuter åt ena hållet, vände och sprang 15 minuter tillbaka. Avslutade med lite utfallssteg och knäböj. Träning behöver inte vara mer komplicerad än så och jag njöt extra mycket av den friska skogsluften.

 

Efter mitt lilla träningspass gjorde jag sedan Fredrik sällskap vid sjön och vi tog den lilla roddbåten ut för att komma till de vikar i sjön där det vakade som bäst. Och ja, som det vakade! Hela sjön kokade av fisk som var på jakt efter kvällsmat och vi kastade fluga som de nappade med en gång på. De flesta fiskarna slängde vi tillbaka, men några öringar fick faktiskt följa med hem, filéas och göras redo för middagsmat.

 

Och medan mörkret fall satt vi i den lilla båten, njöt av tystnaden, frisk luft och tillsammanstid. Bästa sättet att spendera en kväll mitt-i-veckan på och när det mörknade och vi tog bilen hem var jag sådär trött som bara timmar i naturen kan åstadkomma.

 

 

Rekommenderade inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *