20 timmar i frisk luft.

 

 

Ovan ser ni några bilder från de senaste dygnet. Vi åkte ju ut igår eftermiddag till skogen och tog sikte på ett vindskydd som vi spanat in och som låg precis vid sjön. Men efter drygt 60 minuters körning och vi nästan är framme ser vi ett större gäng komma gående i samma riktning dit vi skulle med stora ryggsäckar, så vi stannade och frågade ifall de hade tagit sikte på vindskyddet? Och yes, det hade de. Och då vi inte skulle få plats allihop så valde jag och Fredrik plan B istället; nämligen att åka till en närliggande sjö och slå upp tältet.

Väl på plats vandrade vi genom skogen med ryggsäckarna tills vi hittade en plats belägen precis vid sjön platt nog att slå upp tältet på. Sedan gjorde vi oss hemmastadda genom att slå upp tältet och göra iordning inför de kommande 20 timmarna. Det var en helt fantastisk kväll, vindstilla och sol! Så vi tog den lilla båten ut på sjön och Fredrik fiskade efter öring medan jag satt bak på roddbåten och läste min senaste pocket. Så himla fridfullt! När det sedan började skymma rodde vi tillbaks till land och tände brasan. Och ja, att äta kvällsmat framför öppen eld efter timmar i naturen kan ju vara bland det bästa som finns, mat smakar aldrig så bra som då!

 

När elden sedan slocknat pälsade vi på oss underställ och fleecetröjor och kröp ned i våra sovsäckar i tältet. Somnade förvånansvärt snabbt trots lite kyla och vaknade igen klockan 06.00 på morgonen. Jag? Jag hoppades på dimma över sjön så att jag kunde få återuppleva dessa minnen (LÄNK), men dessvärre var det mulet lite blåsigt så sjön bjöd varken på dis eller spegelblanka ytor. Tyvärr. Så istället för en fotosession tog vi fram gasolköket och lagade frukost. Stekta ägg och havregrynsgröt tillsammans med äpple och blåbär smakade mycket gott. Efter frukost och kaffe packade vi sedan ihop tältet och började rulla hemåt, nöjda med 20 timmar i frisk luft och sänkta axlar.

 

 

4 kommentarer till “20 timmar i frisk luft.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg