Vad ska vi göra med det tredje rummet?

∼ innehåller adlinks ∼

Vackert anteckningsblock – HÄR / Dagbädd kombinerat Bäddsoffa – HÄR / Skrivbord – HÄR / Taklampa – HÄR / Fotpall – HÄR

 

Hemsituationen för min del just nu är att jag hyr ut min älskade 1-rummare i andrahand och har inkvarterat mig i Fredriks 3-rummare sedan drygt 18 månader tillbaka i tiden. Lägenheten, som Fredrik totalrenoverat, är fantastiskt fin och väldigt praktisk med stor hall, rymliga rum och 2(!) badrum. Utöver kök, sovrum och vardagsrum så har vi ju ett tredje rum i lägenheten. Ett tredje rum som tyvärr alltför ofta blir ”skräprummet”. Här står nu en fåtölj och en byrå som då och då får sällskap av tvättställningar, väskor, kläder i stora högar, skräp och kartonger. Det är liksom ett rum som vi inte använder och som därför tyvärr ofta får husera skräp och saker man inte riktigt vet vart man ska göra av.

Detta är såklart synd och jag funderar på att sätta händerna i rummet och göra något åt saken. Antingen så får det bli ett vackert gästrum (min syster + hennes kille kommer ju bland annat förbi då och då på besök) med en ståtlig bäddsoffa, gröna växter och bokhyllor fyllda av spännande läsning. Eller så får det bli ett kombinerat arbetsrum/fotostudio för min del. Älskar ju att skapa vackra stilleben och fotografera till såväl bloggen som till samarbetspartners, men har ibland svårt att hitta ytor att göra det på. Så ett kombinerat arbetsrum med skrivbord, kalender och förvaring tillsammans med olika bord, skivor och tyger att fotografera stilleben på hade varit toppen. Dessutom skulle jag kunna ha mitt målarstaffli här och kunna gå loss kreativt när andan faller på.

 

Jag kan liksom bara inte riktigt bestämma mig för vad det ska bli och vilken ”typ av rum” som jag har mest användning för. Vad hade ni gjort?

 

 

3 kommentarer till “Vad ska vi göra med det tredje rummet?

  1. Vi har precis ett sånt tredje rum hemma, nu när jag pluggar funkar det som studierum och gästrum. Där har vi ett skrivbord längs hela ena väggen och en bänk med förvaring i vinkel till skrivbordet, samt en bäddsoffa som fälls ut till 140 cm (så bra när man har par som hälsar på). Det är inte så mycket golvyta kvar, men lätt mitt favoritrum i lägenheten!

    1. Oh vad snyggt det lät med ett långt skrivbord som täcker en hel vägg – perfekt för förvaring kan jag tänka mig. Tack för inspirationen! SÅ sugen på att göra om rummet nu 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg