Mina 5 bästa träningstips!

Träningsbyxor från Aim’n, Linne från SOC (Stadiums egna märke), skor från Asics.

 

Hej på er! Om en liten stund ska jag åka bort till gymmet för veckans första träningspass. Är riktigt sugen på att åka bort till vikterna, men det är inte alla dagar som jag är lika motiverad. Kanske gäller det även för dig? Har satt ihop en liten lista på mina 5 bästa träningstips som jag tänkte dela med mig av, hoppas de kan motivera både dig och mig de dagar som energin inte riktigt är på topp. Yes! Här kommer mina fem bästa träningstips (utan inbördes ordning).

 

1.
Träna i anslutning till jobb! Har du möjligheten att träna precis innan eller precis efter jobb? Gör det. Personligen åker jag alltid till gymmet direkt efter jobbet. Att komma hem och ”landa i soffan” är katastrof för mig så istället har jag med träningskläderna till kontoret och åker direkt till träningen efter avslutad arbetsdag. Börjar du jobbet först kl 8 eller 9? Att ställa klockan en timme tidigare och få träningen avklarad innan jobbet är magiskt. Du kommer också uppleva att du har bättre energi under arbetsdagen om du utfört någon fysisk aktivitet innan. Promenad kan räcka gott så väl.

 

2.
Köp snygga träningskläder! Du behöver inte ha hundra par träningslinnen i din garderob eller den senaste designen på byxorna. Men let’s face it: känner du dig bekväm och snygg när du tränar kommer du vilja träna oftare och dessutom prestera bättre under träningspasset. Mina favoritmärken bland träningskläderna? Aim’n, Stronger, Asics och Nike.

 

3.
Träna aldrig på tom mage! Att försöka utföra någon fysisk aktivitet på tom mage är inget roligt. Se till att äta regelbundet och att du har ätit något innan träningspasset. För mig är det optimalt att äta något ca 2 timmar innan ett träningspass, även om jag också kan träna direkt efter maten. Huvudsaken är att jag inte är tom på energi. Och kom ihåg! Drick också mycket vatten de dagar du tränar så håller du vätskebalansen på rätt nivå.

 

4.
Träna något som du tycker om! Bara för att din sambo gillar styrketräning, din kollega utövar golf eller dina bästa kompisar alltid ses i joggingspåret så behöver du per automatik inte tycka om just den träningsformen. Hitta något som du gillar. Testa en ny sport (perfekt sätt att hitta vänner på dessutom!) och upptäck glädjen i träningen. Den ultimata träningen är den som inte känns som ett måste utan som en glädjefylld stund på dagen. Så se till att hitta något som du tycker om.

 

5.
Variera din träning och våga utmana! Det är väldigt lätt att fastna i samma hjulspår vad gäller träning. Personligen kan jag komma på mig själv att slentrianmässigt promenera bort till gymmet och göra exakt samma övningar som jag gjort under 1 års tid. Visst fungerar det och det håller kropp och knopp i god form, men med samma träningsform så utvecklas jag inte. Så våga testa nytt och utmana. Det kan handla om att du springer intervaller istället för långa lopp. Kanske lägger du på en tyngre vikt på skivstången eller testar att hålla tennisracket i vänster hand istället för höger vid nästa träningspass? Våga utmana och gå utanför din comfort-zone.

 

 

Rekommenderade inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *