Att vara pepp på julen.


 

Okej ja, några av er kanske tycker att det är lite för tidigt att börja peppa inför julen. Mina kollegor kollade till exempel väldigt konstigt på mig i förra veckan när jag pratade om att jag var sugen på att baka lussekatter. Men om ni frågar mig? Ja, då är det inte en dag för tidigt att börja julpeppen! Okej, granen kanske inte behöver åka upp nu och man behöver kanske inte börja baka pepparkakor till helgen, men man kan börja sukta efter julen och förbereda inför den.

Personligen tycker jag att julen är som mest njutningsfull innan den sker. Alltså veckorna innan jul anser jag är bra mycket mysigare än själva julafton och de röda dagarna därefter. Det är förberedelserna jag älskar. Att njuta av en lussekatt till förmiddagskaffet redan på första advent, att planera in glöggkvällar med vänner, ha tid att slå in vackra julklappar och att tänka ut ett nytt färgtema bland juldekorationerna. Det är för mig det allra bästa och för att liksom strukturera upp julplanerandet (hej kontrollfreak!) så gav min syster mig ett kanonbra tips i helgen – nämligen att göra en jul-planeringskalender. En kalender över dagarna fram till jul där du redan nu skriver in ”viktiga” händelser på specifika datum. Med en kalender blir det enklare att ha översikt över allt man vill göra och risken för att glömma något och sedan stå dagen före julafton och tänka ”åh, varför hade vi inte en pysselkväll?” minimeras.

 

Så japp, en jul-planeringskalender ska göras. På min står det bland annat lussebullsbak, blomsterkransbindande, julklappsinslagning och lutfiskätande. Vad kommer det stå på din?

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg