Dinner at Matbar & Galleri Tegel.

 

 

Åh, jag har fortfarande massa bilder från timmarna i Jönköping med mina pinglor kvar att visa. Bland annat bilder från när vi hade bokat bord på MATBAR & GALLERI TEGEL. Det var syrran som fått tips om denna restaurang och deras briljanta koncept som de kallar för “Kul Kväll”. Konceptet är kockarnas egna avsmakningsmeny och finns i 3 olika “storlekar” beroende på hur hungrig man är. Vi var ganska hungriga när vi kom dit på fredagskvällen så vi beslutade oss för “Kul Kväll” storlek Medium och det geniala i detta är att du inte har en aning om vad du kommer bli serverad. Du anmäler bara eventuella allergier eller specialkost och sedan överlåter du resten till kockarna att ta hand om. Och för mig som ÄLSKAR nya smaker passar det perfekt. Äter man vanlig á la carte tenderar man ofta att beställa “säkra kort”. Ni vet, smaker man gillar, kombinationer man textat förut etc. Men med “Kul Kväll” blir det en spännande gastronomisk upplevelse.

Paketet Medium som vi beställde innebar att varje person runt bordet blev serverad 5 stycken smårätter, 1 mindre huvudrätt samt 1 dessert. 7 rätter smackade vi alltså i oss denna kväll och efteråt kunde vi nästan rullat därifrån. Men herregud så gott det var. En utav smårätterna som bestod av smördegsinbakad karamelliserad lök toppat med getostcréme och friterad lök kommer jag sno rakt av. Den var skrämmande god! Och de andra rätterna gick förstås inte av för hackor de heller. Min syster (LÄNK) var duktig och kom ihåg hela menyn så jag tänkte att jag klistrar in den här också så ni får en uppfattning om vad vi smaskade på under kvällen.

 

Sötpotatis- och rotsellerisoppa med sotad purjolök och örtolja
Smördegsinbakad lök med getostkräm och friterad lök
Fröknäcke med räk- och pepparotsröra med friterad dill
Crostini med carpaccio på oxfilé, örtcreme och vaktelägg

Blåmusslor med olja, chili, vitlök och persilja samt huset surdegsbröd
Nattbakad högrev med rödvinssky, yoghurtkräm, sidfläsk, svartkål och potatispuré
Chokladtryffel med kondenserad mjölk och kaksmul

 

Men ja, restaurang Tegel alltså. Kan varmt rekommenderas! Personalen var också sådär varm och serviceinriktade och tillsammans med mitt härliga sällskap hade jag en av de bästa kvällarna under detta året.

 

 

Rekommenderade inlägg

2 thoughts on “Dinner at Matbar & Galleri Tegel.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *